Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo heeft twee F1-keuzes voor volgend jaar: "Dat zijn de realistische opties"

Het is nog maar de vraag of we Daniel Ricciardo volgend jaar in de Formule 1 zullen zien. Zijn naam wordt verdacht weinig genoemd in dit Silly Season, maar de Australiër laat weten dat er voor hem twee opties zijn in de koningsklasse van de autosport.

Hoe ziet de F1-toekomst van Daniel Ricciardo eruit? Die vraag spookt door het hoofd van menig F1-fan rond nadat bekend werd gemaakt dat hij volgend jaar bij McLaren plaats moet maken voor landgenoot Oscar Piastri. Ook voor de goedlachse coureur is het meer een vraag dan een weet. Hij wil rustig de mogelijkheden doornemen zonder overhaaste beslissingen te nemen. Eén ding weet hij echter wel zeker en dat is dat hij de koningsklasse van de autosport wil blijven. "Ik wil nog steeds graag deel uitmaken van de Formule 1", is hij stellig te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Natuurlijk zou plan A zijn om op de grid te staan, maar ik wil niet zomaar in het eerste beschikbare stoeltje springen." "Mijn team praat met bijna iedereen en ze hebben gesprekken met iedereen. We proberen het allemaal samen te voegen en uit te zoeken wat het meest zinvol is. Het is dus niet zo dat ze geen interesse hebben. We proberen verder te kijken dan volgend jaar, want ik wil racen, maar ik wil ook niet alleen kijken naar de komende 12 maanden, maar naar de komende 24 maanden."

Reservecoureur of coureur bij een klein team

Een 'tussenjaar' waarin hij zal fungeren als reservecoureur sluit Ricciardo niet uit. "Dat is zeker iets dat realistisch is." Om in de Formule 1 te blijven, lijkt de keuze voor Ricciardo te zijn om voor een kleiner team te rijden, bijvoorbeeld Williams of Haas die wellicht een stoeltje vrij hebben, of te kiezen voor een rol als reservecoureur bij een groter team. "Dat zijn de twee realistische opties. Het is niet dat ik in een andere klasse ga rijden. Ik hou van andere motorsportseries, maar ik zie mezelf daar niet rijden." "Tenminste, ik heb het gevoel dat als ik in een andere motorsport ga rijden, het de deur naar de Formule 1 sluit en het zal voelen alsof ik er klaar mee ben. Dat ben ik op dit moment niet. Ik ben nu alleen gefocust op de Formule 1." Ricciardo heeft in zijn carrière maar liefst 32 podiums en 8 overwinningen behaald. Dat gevoel van euforie motiveert hem om door te gaan in de koningsklasse van de autosport, maar dan moet dat wel haalbaar zijn. "Ik wil niet racen om het racen, ik wil racen met het geloof dat ik weer op het podium kan staan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"