Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo heeft twee F1-keuzes voor volgend jaar: "Dat zijn de realistische opties"

Het is nog maar de vraag of we Daniel Ricciardo volgend jaar in de Formule 1 zullen zien. Zijn naam wordt verdacht weinig genoemd in dit Silly Season, maar de Australiër laat weten dat er voor hem twee opties zijn in de koningsklasse van de autosport.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBImages

Hoe ziet de F1-toekomst van Daniel Ricciardo eruit? Die vraag spookt door het hoofd van menig F1-fan rond nadat bekend werd gemaakt dat hij volgend jaar bij McLaren plaats moet maken voor landgenoot Oscar Piastri.

Ook voor de goedlachse coureur is het meer een vraag dan een weet. Hij wil rustig de mogelijkheden doornemen zonder overhaaste beslissingen te nemen. Eén ding weet hij echter wel zeker en dat is dat hij de koningsklasse van de autosport wil blijven.

"Ik wil nog steeds graag deel uitmaken van de Formule 1", is hij stellig te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Natuurlijk zou plan A zijn om op de grid te staan, maar ik wil niet zomaar in het eerste beschikbare stoeltje springen."

"Mijn team praat met bijna iedereen en ze hebben gesprekken met iedereen. We proberen het allemaal samen te voegen en uit te zoeken wat het meest zinvol is. Het is dus niet zo dat ze geen interesse hebben. We proberen verder te kijken dan volgend jaar, want ik wil racen, maar ik wil ook niet alleen kijken naar de komende 12 maanden, maar naar de komende 24 maanden."

Reservecoureur of coureur bij een klein team

Een 'tussenjaar' waarin hij zal fungeren als reservecoureur sluit Ricciardo niet uit. "Dat is zeker iets dat realistisch is."

Om in de Formule 1 te blijven, lijkt de keuze voor Ricciardo te zijn om voor een kleiner team te rijden, bijvoorbeeld Williams of Haas die wellicht een stoeltje vrij hebben, of te kiezen voor een rol als reservecoureur bij een groter team. "Dat zijn de twee realistische opties. Het is niet dat ik in een andere klasse ga rijden. Ik hou van andere motorsportseries, maar ik zie mezelf daar niet rijden."

"Tenminste, ik heb het gevoel dat als ik in een andere motorsport ga rijden, het de deur naar de Formule 1 sluit en het zal voelen alsof ik er klaar mee ben. Dat ben ik op dit moment niet. Ik ben nu alleen gefocust op de Formule 1."

Ricciardo heeft in zijn carrière maar liefst 32 podiums en 8 overwinningen behaald. Dat gevoel van euforie motiveert hem om door te gaan in de koningsklasse van de autosport, maar dan moet dat wel haalbaar zijn. "Ik wil niet racen om het racen, ik wil racen met het geloof dat ik weer op het podium kan staan."

Ook interessant:

Waarom de coureurs de GP van Singapore de zwaarste race op de kalender vinden

De Grand Prix van Singapore is een bijzondere race op de kalender, onder andere doordat het een 'nachtrace' is. Het is compleet in contrast met de Europese races en vooral de laatst gereden race in Monza. De race op het Marina Bay Street Circuit wordt door de coureurs vaak gezien als de zwaarste race op de kalender. In deze video leggen we uit waarom.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023