Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo heeft vertrouwen in sterke seizoensstart Red Bull

Daniel Ricciardo wacht nog altijd op zijn eerste echte podiumfinish in zijn thuis Grand Prix. De Australiër is ervan overtuigd dat er kansen liggen in de editie van 2018.

In 2014 stond Ricciardo namens Red Bull op het podium, maar na een diskwalificatie verloor Daniel zijn tweede plaats. Hierdoor wacht Australië alweer sinds 1985 op een coureur die het podium weet te halen in zijn thuisrace. Dit seizoen liggen er kansen, aldus de teamgenoot van Max Verstappen. Ricciardo heeft veel vertrouwen in het nieuwe seizoen en verwacht (eindelijk) een vliegende start van Red Bull. "Ik ben ervan overtuigd dat we een veel betere start van het seizoen kennen dan andere jaren. Onze auto was eerder klaar, we konden er eerder mee het circuit op en het team was veel pro-actiever om de auto op tijd gereed te hebben."

Ondanks dat Red Bull zelf de druk weg wil houden bij het team, zien veel kenners en concurrenten het team als een grote kanshebber. De dominantie van Mercedes zou dit seizoen mogelijk door Red Bull doorbroken kunnen worden. Ricciardo waakt voor teveel optimisme. Het belooft een erg drukke week te worden voor de thuisrijder. "Melbourne is een gekke manier om het seizoen te starten voor me. Ik ben de enige Australiër op de grid, dus de hype en aandacht is gigantisch hier voor de eerste race en dat wordt verdubbeld doordat het mijn thuisrace is. Het is een gekkenhuis", zo laat Daniel aan CNN weten.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'