Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Het pechduiveltje blijft achter in 2018"

Acht uitvalbeurten in twintig races: Daniel Ricciardo heeft het allesbehalve makkelijk gehad in zijn laatste seizoen voor Red Bull Racing. De 29-jarige Australiër sluit zijn tijd bij het energiedrankjesmerk volgende week af, om in 2019 aan te schuiven bij Renault.

Ook al heeft Renault statistisch gezien de minst betrouwbare krachtbron van 2018 afgeleverd, Ricciardo is niet bang dat ook zijn volgende seizoen in de soep loopt.

"Het pechduiveltje laten we achter in 2018", liet Ricciardo aan Sky Sports weten. "Ik heb ontzettend veel pech gehad, maar voor deze slechte run had ik al zin om mijn geluk ergens anders te beproeven." Na vijf seizoenen in dienst van Red Bull Racing, en tien jaar onder contract bij het Oostenrijkse team, besloot Ricciardo in de afgelopen zomer om een verrassende overstap te maken. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar, die overigens sinds de GP van Monaco niet meer op het podium stond, is volgend jaar in het geelzwart te bewonderen. "Mijn gevoelens zijn niet veranderd, ik wilde wat nieuws voor 2019 en daar sta ik nog steeds achter. Het maakt niet uit of de resultaten sinds de beslissing goed of slecht waren geweest, ik heb gewoonweg een andere omgeving nodig."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje