Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Het was een verschrikkelijk zwaar F1-seizoen"

Het laatste jaar van Daniel Ricciardo in dienst van Red Bull bleek geen eenvoudig jaar. De Australiër werd geteisterd door pech. Hij spreekt dan ook van één van de moeilijkste jaren uit zijn Formule 1-loopbaan.

Als Daniel Ricciardo juist die vraag krijgt voorgelegd door Red Bull, "was 2018 één van je moeilijkste jaren?", laat het antwoord niks aan duidelijkheid te wensen over: "Absoluut ja, honderd procent zeker weten."

"Als je alleen al kijkt naar de resultaten, kan je bijna niet anders concluderen", aldus de man die voor 2019 vertrekt naar Renault. "Er kwam echter nog veel meer bij kijken. De contractonderhandelingen, het hoogtepunt in Monaco waar vele dieptepunten op volgden, alles bij elkaar maakte het tot een zeer uitdagend en intens seizoen." Daniel Ricciardo ging in 2018 met twee overwinningen aan de haal, in China en en Monaco, waarna het snel bergafwaarts ging met het geluk en de resultaten. Toch weet Ricciardo aan alle pech nog een positieve draai te geven: "2018 heeft op mentaal vlak wel wat sporen nagelaten, maar ik denk dat dit me dit op de lange termijn juist sterker zal maken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"