© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Het was een verschrikkelijk zwaar F1-seizoen"

29 nov. 2018 11:33 Jan van der Burgt 0 reacties
Het laatste jaar van Daniel Ricciardo in dienst van Red Bull bleek geen eenvoudig jaar. De Australiër werd geteisterd door pech. Hij spreekt dan ook van één van de moeilijkste jaren uit zijn Formule 1-loopbaan.

Als Daniel Ricciardo juist die vraag krijgt voorgelegd door Red Bull, "was 2018 één van je moeilijkste jaren?", laat het antwoord niks aan duidelijkheid te wensen over: "Absoluut ja, honderd procent zeker weten."

"Als je alleen al kijkt naar de resultaten, kan je bijna niet anders concluderen", aldus de man die voor 2019 vertrekt naar Renault. "Er kwam echter nog veel meer bij kijken. De contractonderhandelingen, het hoogtepunt in Monaco waar vele dieptepunten op volgden, alles bij elkaar maakte het tot een zeer uitdagend en intens seizoen."

Daniel Ricciardo ging in 2018 met twee overwinningen aan de haal, in China en en Monaco, waarna het snel bergafwaarts ging met het geluk en de resultaten. Toch weet Ricciardo aan alle pech nog een positieve draai te geven: "2018 heeft op mentaal vlak wel wat sporen nagelaten, maar ik denk dat dit me dit op de lange termijn juist sterker zal maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen