© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Het wordt een emotionele race in Abu Dhabi"

21 nov. 2018 15:20 Wanda Bisschop 3 reacties
Daniel Ricciardo staat aan de vooravond van zijn laatste Formule 1-race als Red Bull-coureur. Hoewel de Australiër uitkijkt naar zijn nieuwe avontuur bij Renault, verwacht hij ook dat het in Abu Dhabi een intense race zal worden.

"Zondagavond na afloop van de race in Abu Dhabi dringt het ongetwijfeld ineens bij mij door", aldus de zevenvoudig GP-winnaar in een terugblik op zijn lange staat van dienst als Red Bull-coureur.

Waar de meeste coureurs nog een paar dagen in Abu Dhabi blijven om te testen, zit het seizoen voor de 29-jarige Australiër er na de race op. Zijn werkgever Red Bull Racing geeft hem namelijk geen toestemming om alvast testwerkzaamheden te verrichten voor Renault, waardoor Ricciardo al eerder van zijn vakantie kan gaan genieten.

"Ik neem niet deel aan de test in Abu Dhabi en vlieg na afloop terug naar Europa om alles netjes af te sluiten. Dat betekent dat ik nog naar het kerstfeest ga van Red Bull om iedereen vaarwel te zeggen. Sommige coureurs zouden dat misschien niet meer doen als ze het team verlaten, maar voor mij voelt het als een goede afsluiting. Op die manier kan ik mijn dank uitspreken naar de mensen in de fabriek en het hele team voor het werk dat iedereen heeft verricht."

Daarna volgt dan een vakantie in zijn thuisland Australië waar hij de accu voor het nieuwe Formule 1-seizoen wil opladen. "Nadat ik mijn nieuwe team nog even heb gezien, ga ik terug naar Australië om mij zowel lichamelijk als geestelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Daar ben ik wel aan toe na zo'n lang en enerverend jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen