© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo hoeft niet de nummer één coureur te zijn

09 jul. 2018 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Bij Red Bull Racing maakt men geen onderscheid tussen haar coureurs en laten ze Verstappen en Ricciardo vrij tegen elkaar racen. Een situatie waar Daniel Ricciardo zich volledig in kan vinden.

Ricciardo heeft weinig opties naast Red Bull

Ricciardo stond lange tijd op diverse verlanglijstjes maar echt concreet werd de belangstelling van zowel Mercedes als Ferrari nooit. De Australiër beseft dan ook dat zijn kansen op een overstap klein zijn geworden.

"Niet alle deuren zijn dicht maar het ziet er wel naar uit dat de topteams doorgaan met hun huidige coureurs. Naast Red Bull waren dat natuurlijk de twee aantrekkelijkste opties. Nu dat niet mogelijk is dan wordt het lastig om mij ervan te overtuigen dat het ergens anders dan bij Red Bull beter is," aldus Ricciardo in gesprek met Motorsport-Total.

Ricciardo zou een aanbod van McLaren naast zich hebben neergelegd ondanks dat het team uit Woking hem de rol van eerste rijder binnen het team heeft aangeboden.

"Op zich fantastisch natuurlijk maar ik heb het niet nodig om de eerste coureur binnen een team te zijn. De situatie zoals nu met Max is voor mij prima."

Aan het begin van dit seizoen was het vooral Ricciardo die de punten scoorde maar inmiddels heeft Verstappen zich herpakt.

"Max rijdt momenteel erg sterk maar sinds mijn zege in Monaco heb ik ook iedere race pech gehad. Een defecte voorvleugel in Frankrijk, in Oostenrijk problemen met de banden en nu in de kwalificatie werkte mijn DRS niet. Ik denk niet dat het mij de vijfde startplek heeft gekost maar de laatste races heb ik wel continu pech."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen