Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo hoeft niet de nummer één coureur te zijn

Bij Red Bull Racing maakt men geen onderscheid tussen haar coureurs en laten ze Verstappen en Ricciardo vrij tegen elkaar racen. Een situatie waar Daniel Ricciardo zich volledig in kan vinden.

Ricciardo stond lange tijd op diverse verlanglijstjes maar echt concreet werd de belangstelling van zowel Mercedes als Ferrari nooit. De Australiër beseft dan ook dat zijn kansen op een overstap klein zijn geworden. "Niet alle deuren zijn dicht maar het ziet er wel naar uit dat de topteams doorgaan met hun huidige coureurs. Naast Red Bull waren dat natuurlijk de twee aantrekkelijkste opties. Nu dat niet mogelijk is dan wordt het lastig om mij ervan te overtuigen dat het ergens anders dan bij Red Bull beter is," aldus Ricciardo in gesprek met Motorsport-Total. Ricciardo zou een aanbod van McLaren naast zich hebben neergelegd ondanks dat het team uit Woking hem de rol van eerste rijder binnen het team heeft aangeboden.

"Op zich fantastisch natuurlijk maar ik heb het niet nodig om de eerste coureur binnen een team te zijn. De situatie zoals nu met Max is voor mij prima." Aan het begin van dit seizoen was het vooral Ricciardo die de punten scoorde maar inmiddels heeft Verstappen zich herpakt. "Max rijdt momenteel erg sterk maar sinds mijn zege in Monaco heb ik ook iedere race pech gehad. Een defecte voorvleugel in Frankrijk, in Oostenrijk problemen met de banden en nu in de kwalificatie werkte mijn DRS niet. Ik denk niet dat het mij de vijfde startplek heeft gekost maar de laatste races heb ik wel continu pech."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'