Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo hoopt dat de McLaren-auto de oorzaak is van tegenvallende resultaten

Na een moeilijke Grand Prix van Spanje, waarin hij voor de derde keer op rij buiten de punten viel, kon Daniel Ricciardo zijn slechte prestaties in Barcelona niet verklaren.

Ricciardo Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na wederom een tegenvallend resultaat hoopt Daniel Ricciardo dat er een verklaring is te vinden met zijn materiaal. De goedlachse Australiër finishte tijdens de GP van Spanje buiten de top tien, iets wat volgens hem hopelijk is te verklaren door een trage McLaren-bolide.

"Het was één van de langere middagen die ik de laatste tijd heb gehad", vertelt Ricciardo tegen onder meer RacingNews365, terugblikkend op de race in Barcelona. "Vanaf de start was het een langzame race voor mij. Ik kon de banden niet goed gebruiken om grip te krijgen en als ik het probeerde was ik gewoon aan het glijden. Ik probeerde voorzichtig te zijn met de banden maar moest dat doen door langzaam te rijden."

"Na de eerste ronde lag ik achtste, dus we zaten in een relatief goede positie. Maar vanaf de derde ronde wist ik echter dat ik al snel zou moeten gaan verdedigen. Vervolgens werd het duidelijk dat het twee of drie pitstops werden. Ik dacht: 'Oké, als we een pitstop maken, krijgen we misschien wat meer snelheid op een andere set banden', maar we hadden van begin tot eind geen snelheid."

Ricciardo probeert er achter te komen waar het probleem zit

Ricciardo finishte dit seizoen slechts één keer in de punten op zondag. Hij heeft 11 WK-punten, tegenover 39 punten van teamgenoot Lando Norris. McLaren-CEO Zak Brown zei na afgelopen race zelfs dat Ricciardo niet aan de verwachtingen had voldaan sinds hij in 2021 bij het team kwam.

De Australiër kon het gebrek aan snelheid in Barcelona niet verklaren en gaf na afloop toe dat hij hoopt dat er een fundamenteel probleem in de auto zou worden gevonden, wat zijn matige prestaties zouden kunnen verklaren.

"Er zijn altijd wel kleine puntjes voor mezelf om te verbeteren, maar om eerlijk te zijn hoop ik iets anders te vinden", aldus Ricciardo. "Ik hoop dat het ineens is, 'Oh, wow, dit klopt helemaal niet!'"

"Ik weet zeker dat ik en de auto op sommige momenten een seconde langzamer waren. Het voelde dus meer als een fout in de afstelling, want gedurende de race probeerde ik verschillende dingen, maar de rondetijd was elke keer hetzelfde. Het zijn van die dingen waarvan je gewoon niet weet waar het aan ligt."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17