Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Ricciardo: "Hulkenberg wil net als Verstappen de vloer met me aanvegen"

Daniel Ricciardo maakte aan het einde van het 2018-seizoen de opvallende overstap van Red Bull naar Renault. Zijn oude teamgenoot, Max Verstappen, ruilde hij in voor Nico Hulkenberg. Met de Duitser heeft hij op de baan nog weinig echte gevechten gehad.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een verblijf van vijf jaar bij het Red Bull-team verkaste Daniel Ricciardo in de aanloop naar het 2019-seizoen naar Renault. In dienst van zijn voormalige Oostenrijkse werkgever vocht hij op de baan regelmatig met teamgenoot Max Verstappen, wat meer dan eens eindigde in tranen. Zo reden de twee elkaar vorig seizoen in Bakoe na een spectaculair gevecht van de baan, waardoor de relatie tussen de twee Red Bull-kemphanen destijds onder een vergrootglas kwam te liggen.

In 2019 hebben er echter nog geen noemenswaardige gevechten plaatsgevonden tussen de Australiër en zijn nieuwe teamgenoot Nico Hulkenberg. Dat wil volgens de goedlachse Renault-coureur echter niet zeggen dat de twee niet competitief zijn: "Op de baan heb ik nog geen echte, grote gevechten gehad met Nico, dus het is lastig in te schatten of hij net zo agressief is als Max was", zo laat hij optekenen tegenover The Checkered Flag.

"Naast de baan zijn we in ieder geval hartstikke competitief. Ik denk dat Nico tegelijkertijd iets relaxter is dan de Nederlander, maar dat komt denk ik omdat hij al langer aanwezig is in de sport en zich daardoor comfortabeler voelt. Max is nog een 'verse' coureur en staat daarom altijd volledig op scherp. Het enige wat zeker is, is dat zowel Nico als Max maar al te graag de vloer met mij aan wil vegen", zo eindigt Ricciardo zijn verhaal met een knipoog.

11 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"