Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Ik had net zo gereageerd als Vettel"

Na afloop van de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix waren alle ogen gericht op Sebastian Vettel. De Duitser moest zich namelijk melden bij de stewards nadat hij de weegbrug van de wedstrijdleiding had beschadigd tijdens de kwalificatie. Volgens Daniel Ricciardo het gevolg van hoog opgelopen frustraties van Vettel, iets waar de Australiër alle begrip voor heeft.

"Als ik in zijn positie had gezeten, was ik ook gefrustreerd geraakt", aldus de 29-jarige Red Bull-coureur tegenover de pers na afloop van de kwalificatie op het circuit van Interlagos. Ricciardo neemt het niet alleen op voor zijn voormalige teamgenoot, ook wil hij het incident bespreken tijdens de volgende rijdersbriefing.

"Sebastian had op dat moment nog geen tijd neergezet en door de actie van de wedstrijdleiding wordt zijn kwalificatie in gevaar gebracht. Dat kan gewoon niet en moet echt anders in de toekomst." "Wat mij betreft komt er een nieuwe regel op dit gebied: dat je alleen naar binnen gehaald kunt worden als je al een ronde hebt gereden. Het is gewoon niet eerlijk om een coureur binnen te halen voor een verplicht weegmoment als je nog geen snelle ronde hebt gereden." Uiteindelijk kwam Vettel er vanaf met een reprimande en een geldboete van 25.000 euro.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'