Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Ik kan alleen maar lachen om mijn gridstraf"

Wie naar Daniel Ricciardo kijkt, die ziet vaak een brede glimlach op het gezicht van de Australiër. De bekende lach maakte de afgelopen weken vaak plaats voor een boze en hopeloze gelaatsuitdrukking. In Brazilië is de lach weer terug, ondanks een nieuwe straf.

Voor de vierde maal in acht Grand Prix-weekend incasseert Daniel Ricciardo een gridstraf. Hoorden we eerder nog luid de bekend 'Fucccckkk' van een woedende Daniel, in Brazilië lacht hij weer als vanouds.

"Ik heb wat tijd gehad om het allemaal even te laten bezinken", blikt hij terug op de dramatische uitvalbeurt in Mexico. In Brazilië incasseerde hij de volgende domper met vijf plaatsen gridstraf vanwege een defecte turbo: "Ik kan er alleen maar om lachen. Helaas is het niet anders de laatste maanden. Maar wat kan ik er aan doen? Ik probeer er maar het beste van te maken." "Morgen ga ik voor het maximale tijdens de kwalificatie, net als in Mexico en dan vecht ik voor wat ik waard ben tijdens de race. Onze racepace zag er prima uit en dat geeft me vertrouwen voor de zondag."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin