Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo dolt: "Ik sloopte een hele hotelverdieping!"

Daniel Ricciardo en Lando Norris rijden voor het door Hilton gesponsorde McLaren. De hotelketen ontvangt de coureurs met open armen, mits ze zich tenminste gedragen. En dat is niet altijd het geval geweest.

Voorafgaand aan het Formule 1 Grand Prix-weekend in Miami werden Lando Norris en Daniel Ricciardo onderworpen aan een Q&A tijdens een sponsorevenement van Hilton. De hotelketen ontvangt de McLaren-coureurs met op armen, mits ze zich tenminste gedragen. En dat is niet altijd het geval, zo blijkt als Ricciardo wordt gevraagd naar zijn ondeugendste hotel-moment. "Ooit vernielde ik niet enkel de hotelkamer, maar de hele verdieping van het hotel", zo vertelt hij ongetwijfeld met veel gevoel voor overdrijven. Op dat moment buigt Norris zich naar hem toe om hem iets in het oor te fluisteren, waarop Ricciardo hem uitnodigt: "Vertel dan!"

Luidruchtig McLaren-feestje

Het verhaal echter blijft geheim, maar Norris vertelt nog wel een andere anekdote, en wel uit 2019, het eerste jaar waarin hij zich racecoureur van McLaren mocht noemen: "We gedroegen ons niet zo netjes in het zwembad, waarna iedereen het bad uit werd gestuurd. We gingen naar onze kamers en daar ging het mooie feestje nog even door." Norris verontschuldigt zich met terugwerkende kracht: "Sorry als mensen boven of onder onze kamer last van ons hadden." Ricciardo ondertussen heeft ook nog zalvende woorden over voor de hotelketen in de vorm van complimentjes. "Ze zorgen er altijd voor dat ik fris aan de start sta. We zweten nogal wat af in onze overalls en soms nog meer dan de andere keer. Dan is het nodig dat ze een keer extra worden gewassen en Hilton is daar heel snel en efficiënt in", aldus de Australiër met ken kenmerkende brede lach.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"