Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Ik was dagen dronken na mijn winst in Monaco"

Daniel Ricciardo neemt met zeven overwinningen en negenentwintig podiumplekken afscheid van Red Bull. In zijn laatste podcast voor de Oostenrijkse renstal blikt hij uitgebreid terug op zowel de hoogte- als dieptepunten.

"Het overlijden van Jules Bianci in juli 2015 was absoluut een dieptepunt, we waren vrienden en zijn overlijden raakte me erg. Om dan een paar dagen later op het podium te staan tijdens de Grand Prix van Hongarije was erg bijzonder en emotioneel voor mij."

Een ander dieptepunt was de Grand Prix van Monaco in 2016 waarin de Australiër vanaf poleposition vertrok en op weg leek naar een overtuigende overwinning. Een compleet mislukte pitstop verknalde zijn race volledig. De Red Bull-crew stond niet tijdig klaar met verse banden, waardoor Ricciardo kostbare tijd verloor en Lewis Hamilton de race won. "Ja, Monaco in 2016 was absoluut een dieptepunt, maar ik wist dat het niet bij één kans om die race te winnen zou blijven.” In 2018 nam de Australiër revanche en zegevierde in de smalle straten. “Dat het dit jaar is gelukt, is super. Ik vond het vooral erg mooi om te zien hoe iedereen binnen het team met mij mee leefde na die zege." "Met nog tien ronden te gaan klonk mijn engineer nog erg bezorgd over de boordradio, maar toen er nog vijf ronden te gaan waren wist ik dat ik de race ging winnen. Die winst kon niemand mij toen meer afpakken. Het was geweldig om de blijdschap na afloop bij het team te zien en het vieren van onze zege bij het zwembad. Volgens mij ben ik dagen achter elkaar dronken geweest."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'