Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Ik wil geen mega deal, maar een winnende auto'

Over de toekomst van Daniel Ricciardo gonst het al maanden van de geruchten. De teamgenoot van Max Verstappen heeft nog geen knoop doorgehakt over zijn toekomst. Wel is hij duidelijk: Geld gaat niet de doorslag geven.

Al diverse keren kwam in de media voorbij de er gigantische salarissen klaarliggen voor Ricciardo. Zo zou hij meer dan $ 20 miljoen per jaar willen en kunnen verdienen. De Australiër erkent dat geld een rol speelt, maar vind een zeer goede auto belangrijker. "Mijn belangrijkste streven is dat ik een auto krijg waarmee ik de titel kan winnen, omdat ik geloof dat ik goed genoeg ben om titels te winnen." "Daar denk ik als eerste aan. Als dat niet mogelijk was dan zou je over andere dingen na gaan denken. Ik vind dat ik me als coureur nu genoeg bewezen heb."

Ricciardo vindt dat er bij zijn status en kwaliteiten ook een passend salaris past. "Lewis Hamilton benoemde het ook als eens: de waarde van een coureur. Dat draait niet om het geld, maar om jouw gevoel en de toegevoegde waarde van jezelf voor de sport. Ik vind dat ik een bepaalde waarde toevoeg, dus het bedrag moet overeenkomen met mijn gevoel en de waarde die mensen mij toedichten." "Ik ben niet het type dat denkt dat het gras bij de buren groener is. Wel houden mensen van verandering. Maar om van team te wisselen, puur om die vernieuwing te zoeken is niet goed genoeg voor mij. Er moet meer achter zitten wil ik switchen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen