© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Ik wil geen mega deal, maar een winnende auto'

21 jun. 2018 16:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Over de toekomst van Daniel Ricciardo gonst het al maanden van de geruchten. De teamgenoot van Max Verstappen heeft nog geen knoop doorgehakt over zijn toekomst. Wel is hij duidelijk: Geld gaat niet de doorslag geven.

Geld niet de drijfveer voor Ricciardo

Al diverse keren kwam in de media voorbij de er gigantische salarissen klaarliggen voor Ricciardo. Zo zou hij meer dan $ 20 miljoen per jaar willen en kunnen verdienen. De Australiër erkent dat geld een rol speelt, maar vind een zeer goede auto belangrijker.

"Mijn belangrijkste streven is dat ik een auto krijg waarmee ik de titel kan winnen, omdat ik geloof dat ik goed genoeg ben om titels te winnen."

"Daar denk ik als eerste aan. Als dat niet mogelijk was dan zou je over andere dingen na gaan denken. Ik vind dat ik me als coureur nu genoeg bewezen heb."

Ricciardo vindt dat er bij zijn status en kwaliteiten ook een passend salaris past. 

"Lewis Hamilton benoemde het ook als eens: de waarde van een coureur. Dat draait niet om het geld, maar om jouw gevoel en de toegevoegde waarde van jezelf voor de sport. Ik vind dat ik een bepaalde waarde toevoeg, dus het bedrag moet overeenkomen met mijn gevoel en de waarde die mensen mij toedichten."

"Ik ben niet het type dat denkt dat het gras bij de buren groener is. Wel houden mensen van verandering. Maar om van team te wisselen, puur om die vernieuwing te zoeken is niet goed genoeg voor mij. Er moet meer achter zitten wil ik switchen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen