Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Ik wist dat ik door Verstappen verslagen zou worden"

In 2018 zat er zoveel tegen voor Daniel Ricciardo, dat hij al snel wist dat hij Max Verstappen niet zou verslaan. Gelaten onderging hij zijn verlies.

Na zijn overwinning in Monaco ging het snel bergafwaarts met Daniel Ricciardo. De pech stapelde zich op, juist op het moment dat teamgenoot Max Verstappen zich wist te herpakken na een paar moeizame openingsraces. De Nederlander nam al snel afstand van de Australiër, die zich gelaten neerlegde bij de statistieken.

"Het was rond de zomerstop dat ik me daar niet meer druk om maakte. Ik wist dat ik door Max verslagen zou worden in het kwalificatieduel en dat hij waarschijnlijk meer punten zou behalen. Ik had echter al zoveel anderen dingen aan mijn hoofd, dat ik me niet ook dáár nog druk om wilde maken. Het deed me natuurlijk wel wat, maar ik wilde daar niet teveel waarde aan hechten", zo laat Ricciardo in gesprek met Motorsport optekenen. Ricciardo werd uiteindelijk met 16-5 geklopt door Verstappen in de kwalificaties en terwijl de Nederlander beslag legde op de vierde plaats in het WK, moest de nieuwe Renault-rekruut zich tevreden stellen met de zesde plaats.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China