Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo in gesprek met Ferrari, Red Bull stelt deadline

Waar rijdt Daniel Ricciardo in 2019? Die vraag houdt de Formule 1 al weken bezig. De geruchten omtrent een overstap naar Ferrari nemen verder toe.

Al vanaf het begin van het seizoen wordt Daniel Ricciardo gelinkt aan het Italiaanse Scuderia Ferrari. Daar zou hij herenigd worden met voormalig Red Bull-coureur Sebastian Vettel. Volgens Motorsport Magazine is de Australiër in onderhandeling met het Italiaanse team. Daarbij spreken de partijen exclusief met elkaar tot en met 30 juni. "Er zijn verschillende contractsoorten, maar in dit geval geval gaat het om een deadline van 30 juni. Tot die datum kunnen Ricciardo en Ferrari niet onderhandelen met andere partijen", meldt de site. Diverse media melden dat er een voorcontract is getekend door Ricciardo. Dit wil echter nog niet zeggen dat het ook tot een daadwerkelijke overstap komt. Ricciardo zou een vergoeding krijgen omdat hij zichzelf tot en met 30 juni uit de markt haalt. Dit betekent dat hij niet in kan gaan op aanbiedingen van bijvoorbeeld Mercedes of Red Bull. "Bronnen rondom het team van Red Bull melden dat Daniel ergens iets getekend heeft, maar het is niet bij Mercedes. Dan blijft alleen Ferrari over", meldt de site.

Red Bull-teambaas Christian Horner laat ondertussen weten dat hij graag met Daniel Ricciardo verder wil, maar stelt een ultimatum. "Uiterlijk tijdens de zomerperiode moet er een beslissing genomen worden over de coureurs voor volgend jaar. We blijven niet voor eeuwig op Daniel wachten. We hebben daarbij goede andere opties", laat Horner aan Auto Motor und Sport weten. "Ons doel is om met Ricciardo door te gaan, maar als dat niet lukt dan hebben we geschikte alternatieven. Vanzelfsprekend is Carlos Sainz er een van."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi