Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Inhalen voelt beter met nieuwe vleugel"

Daniel Ricciardo is optimistisch over de nieuwe, versimpelde voorvleugel waarmee Formule 1-auto's in 2019 zijn uitgerust. De Australiër ervaart een gunstig effect bij het volgen van andere auto's.

Het nieuwe design moet ervoor zorgen dat Formule 1-auto's elkaar gemakkelijker kunnen volgen en inhalen door het verlies aan downforce voor de volger te verminderen. Niet alle coureurs zijn enthousiast - Max Verstappen gaf na de eerste testdagen al aan weinig verschil te merken.

Daniel Ricciardo reageerde een stuk positiever op het nieuwe ontwerp na de eerste testweek voor zijn nieuwe team Renault, tegenover onder meer RacingNews365 : "Het lijkt mij wel goed, eigenlijk. Ik was met wat snelle rondjes bezig en denk dat de auto voor me meer brandstof bij zich had. In elk geval kon ik 'm beter volgen, dus dat voelde zeker goed." De voormalig teamgenoot van Max Verstappen wil echter nog geen overhaaste conclusies trekken: "Ik wil er nog niet te enthousiast van worden. We zullen het downforceverlies nog steeds merken als we achter iemand anders rijden. Maar ik beschouw dit nu graag als een teken van verbetering." Ricciardo's nieuwe teamgenoot Nico Hulkenberg is vooralsnog minder positief gesteld: "Ik heb een paar keer in de slipstream van anderen gezeten, maar voor mijn gevoel is het nog steeds moeilijk. Het tempo ligt zo hoog - vooral nu hier - en je remt zo laat, dat het bijna onmogelijk is om iemand in te halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"