Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo jaloers op het droomscenario van Verstappen

Het titelgevecht van 2021 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is een droomscenario voor de Formule 1-wereld, zo vindt Daniel Ricciardo. Hij hoopt in de nabije toekomst ook zelf mee te kunnen doen aan dergelijke gevechten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Daniel Ricciardo moet toegeven jaloers te zijn op het titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021. Het gehele seizoen was gevuld met de intense strijd, gepaard met een grote lading aan drama en controversiële momenten. Daarbovenop kwam een bloedstollend einde in Abu Dhabi, waarbij de titel in de allerlaatste ronde werd veroverd.

Een seizoen zoals in 2021 zien we niet altijd, dat weet ook Ricciardo. "Dit is eigenlijk waar je elk jaar op hoopt", zei hij tegen onder meer RacingNews365. "Je wil dat een gevecht op deze manier gaat. Je hebt een veteraan met de meeste records, Lewis, en aan de andere kant heb je de jongste winnaar ooit."

"Dat is een heel cool gevecht en een heel mooi verhaal. Natuurlijk gaan ze dan nek aan nek en is het een geweldig gevecht. Er komt een stukje jaloezie naar boven, omdat ik er niet in mee kan doen, maar voor de sport en als fan is het echt een droomscenario."

Heeft het titelgevecht coureurs afgeleid?

In 2021 kon Ricciardo zich vrijwel nooit mengen in de gevechten voor de overwinning. Een keer won hij in Monza, maar Red Bull en Mercedes waren over het algemeen nog te snel voor de bolides van McLaren. Vanaf de 'zijlijn' keek hij naar het titelgevecht mee, dit kon wel eens voor wat afleiding zorgen bij hem en de andere F1-coureurs. "Dat snap ik helemaal."

De Australiër noemt de Grand Prix van Saoedi-Arabië als voorbeeld. "We stonden op de grid en voor de racestart lieten ze op alle grote schermen beelden zien met de hoogtepunten van Lewis en Max tijdens het seizoen. Als ik in hun positie zat en me probeer te focussen op de race, dan kan je alsnog de luidsprekers horen. Ik weet het niet, het is extra afleiding wat je niet wil hebben voor de start van een race."

"Het is niet mijn gevecht, dus het maakte mijzelf niet zoveel uit. Maar als je in dát gevecht zit, dan kan je er niet van vluchten", weet Ricciardo. Hij bestempelt de afleiding als 'irritant', maar weet ook dat coureurs op topniveau de druk aan moeten kunnen. "Ze hebben volledig rekening gehouden met dit soort momenten."

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

4 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur