© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo kent gouden formule: "Eerste twee startrijen belangrijk"

23 nov. 2018 16:30 René Oudman 1 reacties
Onderschat Red Bull Racing haar eigen kansen? Waar Daniel Ricciardo en Max Verstappen in hun voorbeschouwing op de Grand Prix van Abu Dhabi nog vertelden te 'hopen' op een mooie klassering, daar zaten zowel de Australiër als de Nederlander er bovenop op de eerste dag in het oliestaatje.

Ricciardo besloot de eerste oefensessie als tweede, de 29-jarige uit Perth liet in de tweede vrije training een tijd noteren die goed was voor P3. Slechts 0.192 seconden was Ricciardo verwijderd van koploper Bottas, een kleine vijftien honderdsten was Verstappen rapper.

Evenals collega Verstappen blikt Ricciardo met een goed gevoel terug op de openingsdag van het Arabische weekend. "Vooral de longruns zien er goed uit, de korte runs kunnen sneller. Het kan allemaal nog iets beter en daar werken we hard aan, maar ik voel me oprecht goed. Het zou fijn zijn als het een gevecht tussen zes rijders zou worden", doelt Ricciardo op een strijd tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari.

De banden zijn een belangrijke factor in het spel, erkent Ricciardo. Pirelli heeft gekozen voor de drie zachtste compounds die voorhanden zijn, te weten de hypersoft, de ultrasoft en de supersoft. "De banden slijten hard - de hypersoft heeft het lastig wat betreft de voorbanden, de andere twee compounds zijn op hun beurt niet zo zuinig op de achterbanden."

Conclusie: Red Bull staat er wederom beter voor dan verwacht, maar er moet wat gebeuren op zaterdag wil men op zondag een kans maken. "Het is belangrijk om een plek op de eerste twee startrijen te veroveren", besluit Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen