Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo kijkt uit naar F1-terugkeer: "Afgelopen races waren frustrerend"

Na vijf races te hebben gemist wegens een handblessure, keert Daniel Ricciardo komend weekend in de Verenigde Staten terug op de F1-grid. Hij heeft er zin in.

Daniel Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens een vrije training voor de Grand Prix van Nederland in augustus brak Ricciardo zijn hand. De Australiër had lange tijd last van de blessure en werd de rest van het weekend vervangen door Red Bull/AlphaTauri-protegé Liam Lawson. Lawson verving de Australiër ook in Italië, Singapore, Japan en Qatar.

Inmiddels is Ricciardo weer fit genoeg om te racen en komend weekend keert hij dan ook weer terug op de grid. In een persbericht van AlphaTauri blikt The Honey Badger vooruit op het GP-weekend in Texas.

"Het is goed om terug te zijn! Mijn hand is veel beter en de simulator was een nuttige manier om dat te beoordelen. Ik heb de simulator in de week voor Qatar uitgeprobeerd, maar ik had niet het gevoel dat ik er volledig klaar voor was. Om die reden heb ik de rest van die week in Groot-Brittannië doorgebracht en meer tijd in de simulator gespendeerd. Mijn algehele fitheid is prima omdat ik zoveel mogelijk ben blijven trainen, hoewel ik natuurlijk een tijdje niet veel kon doen met mijn linkerhand of -arm."

"Achteraf ging de tijd vrij snel"

De Australiër baalt van het feit dat hij twee maanden uit de running was, maar heeft daardoor des te meer zin om weer te racen.

"Het was frustrerend om naar de afgelopen races te kijken, vooral omdat ik mezelf op een punt had gebracht dat ik er klaar voor was om weer te gaan racen. Vervolgens deed ik twee evenementen mee en kwam er weer een 'pauze.' Maar goed, achteraf ging de tijd vrij snel."

"De huidige auto is een beetje veranderd sinds ik er voor het laatst in reed, maar de simulatie was nuttig om een idee te krijgen van wat de veranderingen en updates hebben opgeleverd. Als ik eenmaal op de baan ben, zal ik pas echt goed merken wat er allemaal is veranderd. Ik was erbij in Singapore toen het team de eerste upgrades meebracht en het was interessant om de feedback en opmerkingen te horen, die overwegend positief waren. Ik kijk er dus naar uit om met eigen ogen te zien hoe het is."

Ricciardo sluit af: "Wat dit weekend betreft, heb ik altijd genoten van Austin. Het is heel uniek voor een modern circuit en door de glooiingen en hobbels is het fysiek. Je krijgt er klappen van, maar ik denk dat ik daar wel van houd. Ik hou van de uitdaging. Veel van de apexen zijn ook vrij breed, dus er zijn wat eigenaardige bochten die het parcours exceptioneel maken."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"