Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo kon na tegenvallende prestaties niet meer aan racen denken

De eerste seizoenshelft liep voor Daniel Ricciardo uit op een grote deceptie. De zomerstop kwam voor hem dan ook ideaal uit. Even het hoofd leeg maken en niet meer terugdenken aan de tegenvallende resultaten.

Ricciardo silverstone1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Na zijn veelbesproken overstap van Red Bull naar Renault wist Daniel Ricciardo dat de kans klein was dat hij dit seizoen mee zou kunnen strijden om podiumplekken. Of hij het dit seizoen echter had verwacht om met teams als Toro Rosso, Alfa Romeo en Racing Point om de laatste punten te strijden, lijkt onwaarschijnlijk.

Zijn team wilde dit seizoen namelijk de aansluiting vinden met de topteams, maar dat lijkt voorlopig nog een utopie. Daarom vond de Australiër het hoog tijd worden om er in de zomer tussenuit te gaan en geen seconde meer terug te denken aan de eerste seizoenshelft

"De zomerstop kwam voor ons op een ideaal moment, want het seizoen verliep tot nu toe teleurstellend, dat moeten we gewoon eerlijk toegeven. Er zijn zeker enkele positieve punten te belichten, maar de negatieve gevoelens overheersen."

"Het was daarom heerlijk om mijn vrije dagen door te brengen in Los Angeles en niet meer aan racen te hoeven denken. De ambitie van mij en Renault is om de weg omhoog tijdens de tweede seizoenshelft weer in te zetten en onze concurrenten bij te halen. Dat moet lukken, daar ben ik van overtuigd, maar dan moeten we wel enkele foutloze weekenden hebben", aldus Ricciardo.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt