Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo kopieerde afstelling Max Verstappen

Daniel Ricciardo hield voorafgaand aan de kwalificatie de afstelling van Max Verstappen zijn auto aan voor zijn eigen bolide. Het bracht hem tot twee tienden van de Nederlander.

Na de vrije trainingen van de vrijdag veranderde Red Bull het een en ander aan de afstelling van de wagen van Daniel Ricciardo, maar dat bleek geen succes. Plots gaf de Australiër een halve seconde toe op Max Verstappen. "Zaterdagochtend hadden we twee totaal verschillende afstellingen, maar dat bleek voor mij geen succes" , aldus Ricciardo. "We besloten over te stappen op een setup die meer overeenkomt met die van Max, waarna we in de kwalificatie een stuk dichter bij elkaar in de buurt zaten."

Ricciardo wist naar eigen zeggen door een gebrek aan trainingstijd vanwege de nodige problemen nog niet in een lekker ritme te komen. Daarmee verklaart hij deels het verschil met Max Verstappen, al is de Australiër ook onder de indruk van de ruwe pace van de Nederlander: "Max rijdt als het hele weekend supergoed. Hij voelt zich hier erg goed op zijn gemak en heeft elke run vanaf het begin van het weekend lekker kunnen rijden zonder veel aan de auto te veranderen. Wat dat betreft loop ik nog een beetje achter de feiten aan."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden