© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo kopieerde afstelling Max Verstappen

10 jun. 2018 12:42 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo hield voorafgaand aan de kwalificatie de afstelling van Max Verstappen zijn auto aan voor zijn eigen bolide. Het bracht hem tot twee tienden van de Nederlander.

Ricciardo was het spoor bijster qua afstelling

Na de vrije trainingen van de vrijdag veranderde Red Bull het een en ander aan de afstelling van de wagen van Daniel Ricciardo, maar dat bleek geen succes. Plots gaf de Australiër een halve seconde toe op Max Verstappen.

"Zaterdagochtend hadden we twee totaal verschillende afstellingen, maar dat bleek voor mij geen succes", aldus Ricciardo.

"We besloten over te stappen op een setup die meer overeenkomt met die van Max, waarna we in de kwalificatie een stuk dichter bij elkaar in de buurt zaten."

Ricciardo wist naar eigen zeggen door een gebrek aan trainingstijd vanwege de nodige problemen nog niet in een lekker ritme te komen. Daarmee verklaart hij deels het verschil met Max Verstappen, al is de Australiër ook onder de indruk van de ruwe pace van de Nederlander:

"Max rijdt als het hele weekend supergoed. Hij voelt zich hier erg goed op zijn gemak en heeft elke run vanaf het begin van het weekend lekker kunnen rijden zonder veel aan de auto te veranderen. Wat dat betreft loop ik nog een beetje achter de feiten aan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen