© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo krijgt extra vroeg vakantie van Red Bull

20 okt. 2018 21:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1-seizoen zit er voor Daniel Ricciardo eerder op dan vooraf gepland was. Red Bull neemt na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid van de Australiër.

De coureurs komen na afloop van het Formule 1-seizoen nog in actie tijdens een tweedaagse testsessie op het circuit van Abu Dhabi. Daniel Ricciardo zal daar niet aan deelnemen, waardoor de Grand Prix van Abu Dhabi zijn laatste meters in een Red Bull worden.

Reden voor het team om Ricciardo niet in te zetten is zijn naderende vertrek naar Renault. Bij de test worden nieuwe onderdelen voor 2019 getest en Red Bull wil niet dat informatie in handen van de Australiër of de concurrentie komt. Eerder werd al bekend dat Ricciardo niet langer deel uitmaakt van de tactische overleggen met betrekking tot het volgende jaar.

Red Bull houdt Ricciardo aan zijn contract dat tot en met 31 december loopt. Dit betekent dat hij voor deze datum ook geen werkzaamheden voor Renault mag uitvoeren. Om die reden zien we Ricciardo in de Abu Dhabi test niet in een Renault.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen