Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo krijgt extra vroeg vakantie van Red Bull

Het Formule 1-seizoen zit er voor Daniel Ricciardo eerder op dan vooraf gepland was. Red Bull neemt na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid van de Australiër.

De coureurs komen na afloop van het Formule 1-seizoen nog in actie tijdens een tweedaagse testsessie op het circuit van Abu Dhabi. Daniel Ricciardo zal daar niet aan deelnemen, waardoor de Grand Prix van Abu Dhabi zijn laatste meters in een Red Bull worden.

Reden voor het team om Ricciardo niet in te zetten is zijn naderende vertrek naar Renault. Bij de test worden nieuwe onderdelen voor 2019 getest en Red Bull wil niet dat informatie in handen van de Australiër of de concurrentie komt. Eerder werd al bekend dat Ricciardo niet langer deel uitmaakt van de tactische overleggen met betrekking tot het volgende jaar. Red Bull houdt Ricciardo aan zijn contract dat tot en met 31 december loopt. Dit betekent dat hij voor deze datum ook geen werkzaamheden voor Renault mag uitvoeren. Om die reden zien we Ricciardo in de Abu Dhabi test niet in een Renault.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden