Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo kritisch: "Red Bull maakte hoge verwachtingen nooit waar"

Daniel Ricciardo nam eind 2018 na vijf seizoenen afscheid van Red Bull. De Australiër wist in die jaren 'slechts' zeven Grands Prix te winnen. Fors minder dan hij vooraf had verwacht.

Ricciardo besloot in de zomer van 2018 om de knoop door te hakken: Red Bull werd ingeruild voor een avontuur bij Renault. Een van de redenen was de komst van de Honda-motor, die hem zorgen baarde.

"De komst van de Honda-motor is een risico. We moeten nog zien hoe goed die echt is", begint de Australiër in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Het is altijd hetzelfde liedje bij Red Bull. Grote woorden aan het begin van het seizoen, dat het nu echt gaat gebeuren. Niets mis mee, maar de kans dat het tegenvalt is groot. Dat heb ik vijf jaar op rij meegemaakt." Toen Ricciardo in 2014 de overstap van Toro Rosso naar Red Bull maakte had hij andere verwachtingen. Het teams was net vier jaar op rij wereldkampioen geworden, maar wist sindsdien nooit meer in de buurt van een titel te komen. Wrok koestert de Australiër niet, maar hij erkent wel dat zijn Red Bull-periode niet de gedroomde successen opleverde. "We hebben races gewonnen, dus het was geen flop. Toen ik hier kwam hadden ze net wereldtitels geworden en verwachtte ik een winnende auto te krijgen. Dat we zouden strijden voor de titel, maar die kans heb ik nooit gekregen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie