Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo kritisch: "Renault ontwikkelt te langzaam"

Daniel Ricciardo steekt zijn ambities bij zijn nieuwe werkgever Renault niet onder stelen en banken. Red Bull moet worden aangevallen, maar daarvoor moet er wel een tandje bij worden geschakeld.

We zijn nog een goede week verwijderd van de eerste trainingssessies in Melbourne, daar waar traditioneel de seizoensopener van de Formule 1 wordt verreden. Voor Daniel Ricciardo is het hét moment om de druk op Renault een beetje op te voeren, aangezien de Franse renstal tegen een flinke achterstand aankijkt.

"Het verschil met de top drie is op dit moment aanzienlijk en dat gat zal niet van de ene op de andere dag gedicht worden. Daarvoor is het noodzakelijk dat de auto nóg sneller (door)ontwikkeld wordt", aldus de Australiër in gesprek met het Franse l'Equip e . Ricciardo wil de top drie aanvallen om na de vierde plaats van afgelopen seizoen de volgende stap te zetten op weg naar mogelijke wereldtitels: "Het doel is weliswaar die vierde plek bij de constructeurs, maar misschien zit er wel meer in voor ons, maar daarvoor moeten we uitzoeken wat er gedaan kan worden om de auto beter te maken." "Na gesprekken met Nico Hulkenberg weet ik dat de ontwikkeling van de auto van vorig jaar niet zo snel verliep als gehoopt. Dit jaar moeten de updates echter zo snel mogelijk op elkaar volgen, alleen zo kunnen we de achterstand op de topteams wegwerken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"