Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo laat F1-ambitie even varen en 'stapt over' naar tweewielers

Dit seizoen heeft Daniel Ricciardo een stapje teruggedaan. Voor het eerst in twaalf jaar staat hij niet op de startgrid van de Formule 1, maar is hij reserve-rijder bij Red Bull. Waar hij dit jaar vooral op gaat focussen: tijd nemen voor vrienden en familie en motorcrossen!

Ricciardo Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Racing / Red Bull Content Pool

In Bahrein en Saoedi-Arabië was Daniel Ricciardo niet aanwezig. Zeker bij die laatste GP was dit opmerkelijk omdat Max Verstappen in de dagen vooraf flinke buikproblemen had. Teambaas Christian Horner gaf later aan dat Ricciardo eerste keus is als het gaat om het vervangen van Verstappen en Sergio Perez, maar in Saoedi-Arabië zou Liam Lawson in de wagen zijn gekropen, bij absentie van Ricciardo. Op zijn social media geeft de achtvoudig GP-winnaar meer uitleg over de doelen die hij zichzelf gesteld heeft voor dit seizoen. "Dit is het eerste jaar zolang ik me kan herinneren dat mijn doelen niet honderd procent gaan over racen en wedstrijden rijden. Ik heb nu ook de ruimte om persoonlijke doelen te stellen."

Bij de volgende GP, die in zijn thuisland Australië, zal Ricciardo wel vanuit de paddock zijn team steunen. "Het gaat er dit jaar echt om een teamspeler te zijn bij Red Bull. Ik ben terug in een omgeving en bij een familie waar ik veel goede herinneringen aan heb en het voelt heel goed om daar terug te zijn. Maar het gaat dit jaar niet om mij, maar om het hele team en ik probeer bij te dragen en te helpen waar ik kan. In de simulator springen, de auto leren kennen en helpen bij de ontwikkeling zijn allemaal dingen waar ik me op richt. Zo ontwikkel ik ook mijn vaardigheden, mijn vertrouwen en mijn plezier achter het stuur."

Dingen doen die ik altijd wilde doen

De laatste twee seizoenen reed Ricciardo voor McLaren. Geen onverdeeld succes. "Het zijn een paar moeilijke jaren geweest op professioneel vlak, dus er is een element van die strijder in mij dat de mensen eraan wil herinneren dat ik er nog steeds ben, nog steeds een professional ben en nog steeds bijdraag aan het succes." Dat Ricciardo zich dit seizoen niet dagenlang hoeft te focussen voor en na elke GP, geeft hem de ruimte om na jaren eindelijk ook andere keuzes te maken. "Vanuit een persoonlijk perspectief voelt dit jaar voor mij echt als een beetje een luxe om de kans te krijgen dingen te doen die ik altijd al wilde doen, maar waar ik geen tijd voor had. Ik wil niet dat het jaar zomaar aan me voorbij gaat, want als ik volgend jaar weer ga racen, wil ik dat ik mijn vrije tijd optimaal heb benut."

Daarom heeft Ricciardo zich dit seizoen drie doelen gesteld, naast zijn werkzaamheden als testrijder voor Red Bull. "Reizen op mijn eigen voorwaarden. Ik wil een aantal bestemmingen aandoen en het land echt ervaren, rustig aan doen en een 'local' worden. Met de Formule 1 zijn we vaak binnen een paar dagen in en uit een land zonder iets anders te zien dan het circuit en het hotel, en dat is zeker geen vakantie! Ik krijg zoveel energie van nieuwe landen, nieuwe gesprekken en nieuwe dingen, dus ik kijk er echt naar uit om zelf de bestemming en het schema te bepalen."

Daarnaast wil Ricciardo, logischerwijs, meer tijd doorbrengen met vrienden en familie. "Prioriteit geven aan meer tijd één-op-één met hen. Iets wat ik al zo lang niet meer heb kunnen doen. Ze hebben me altijd gesteund en ik heb niet de tijd gehad om in hen te investeren." Verrassend genoeg gaat Ricciardo zich dit jaar ook meer toeleggen op motorcross. "Mensen denken misschien dat ik een grapje maak, maar ik wil echt steeds beter worden. Ik heb altijd genoten van motoren, maar nooit echt veel kunnen rijden omdat de tijd er niet was. Maar ik leer graag nieuwe vaardigheden en ik denk dat die drang naar uitmuntendheid die ik gewend ben, ik ook in deze hobby kan stoppen. Ik beloof je dat dit de grootste lol is die je op twee wielen kunt hebben. Rijden met vrienden, springen en in de natuur zijn."

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?