Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo lost waarschuwingsschot: "Red Bull wil de concurrentie verpletteren"

Daniel Ricciardo heeft een keiharde boodschap voor de concurrentie van Red Bull: het team gaat niet verslappen. De Australiër weet dat Red Bull iedereen wil verpletteren.

Ricciardo Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er werd tijdens de testdagen toch wel met verbazing naar Red Bull gekeken. Het team uit Milton Keynes domineerde in 2023 en paste alsnog het concept van de RB20 radicaal aan. De belangrijkste zorg van de concurrentie? De snelheid. Max Verstappen en Sergio Perez beschikten over een raket in Bahrein.

Ondertussen kan Visa Cash App RB (RB) naar het middenveld gaan kijken. Het Italiaanse team werkt nauw samen met Red Bull en lijkt ook een goede auto gebouwd te hebben. Daniel Ricciardo is actief bij RB en kent Red Bull natuurlijk ook door en door. Als de Australiër vragen over de vorm van het team uit Milton Keynes krijgt, heeft hij een duidelijke boodschap voor de concurrentie.

"Ik ben niet verrast door het concept van de RB20", vertelt Ricciardo tegen Autosport. "Ik heb het gevoel dat het team het beste werkt als ze winnen. Als ze winnen is het alsof ze de concurrentie compleet willen verpletteren. Het is niet zo van: 'oké, we winnen op dit moment, laten we op vakantie gaan. Ze denken meer van: 'laten we nu doordrukken'. Dus dat is ook waar ze dit jaar zijn uitgekomen. Na het dominante seizoen in 2023, komen ze nu met een auto waarvan ik zelfs dacht: 'Wauw!'"

Gaat Red Bull alle races winnen?

Ricciardo is oprecht onder de indruk van de nieuwe Red Bull én ontwerper Adrian Newey. "Ik heb het gevoel dat ze van iedereen de meeste updates hebben doorgevoerd. Dat zegt genoeg. Ik zie Adrian graag bij de auto en zo. En ik voel me niet schuldig dat ik Adrian eruit pik. Ik weet dat er meer is dan alleen Adrian, maar hij is duidelijk een groot onderdeel van het team. En dat is best gaaf om te zien."

"Of ik nu deel uitmaak van de familie of niet, als fan vind ik het geweldig om zo'n meedogenloze aanpak en reactie op zo'n sterk jaar te zien", vervolgt Ricciardo zijn verhaal. "Ik weet dat fans die op de bank zitten te kijken zoiets hebben van: 'nee, ik wil dat een ander team Red Bull uitdaagt dit jaar'. Maar je moet hun aanpak bewonderen."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China