Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo maakt zich geen zorgen om Max Verstappen hype

Veel van de aandacht van de media en de Red Bull teamleiding gaat de laatste tijd uit naar Max Verstappen. Het Nederlandse 'wonderkind' wordt binnen Red Bull op handen gedragen, maar dat deert Daniel Ricciardo niet.

De grote baas van Red Bull, Dietrich Mateschitz, liet zich recent al ontvallen dat hij nog een grote droom heeft: Van Max Verstappen de jongste wereldkampioen in de F1 maken. Daniel Ricciardo kon ook in de krant lezen dat Helmut Marko de Nederlander zeker 100 miljoen Euro waard vond. Tijd voor de Australiër om er de draak mee te steken. " Ik heb Dietrich gebeld nadat ik zijn uitlatingen las en gezegd: 'Geef me 10 miljoen extra anders ben ik weg," grapt de Australiër. Tegenover het Spaanse El Confidencial laat Ricciardo weten dat hij zich niet stoort aan alle aandacht die Max Verstappen krijgt. Zowel het team als de media richten hun aandacht voornamelijk op de 19-jarige Nederlander. " Eerlijk gezegd maakt me echt niet uit was er in de media gebeurt. Ik vat die uitlatingen van de teamleiding ook niet persoonlijk op. Ik heb een goede relatie met Red Bull en ik ben altijd loyaal aan hun geweest."

" Red Bull heeft me ook altijd goed behandeld en ik snap ook waarom het zoveel over Max gaat. Hij is nog altijd de jonge F1-coureur in de geschiedenis van de sport en dat maakt goede headlines. Uiteindelijk draait het onder aan de streep om business." Ricciardo laat weten dat hij het prima naar zijn zin heeft bij Red Bull en zich niet stoort aan alle verhalen. " Ik laat met mijn prestaties zien dat ik een goede coureur ben en heb niet het gevoel dat ik in de schaduw van Max sta, ondanks dat hij meer aandacht krijgt van de media."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"