© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Max heeft geen grotere ballen dan ik heb"

12 okt. 2018 17:15 René Oudman 7 reacties
In het onderlinge kwalificatieduel staat het inmiddels maar liefst 14-3: Max Verstappen was in slechts drie gevallen langzamer dan Daniel Ricciardo, wat betreft kwalificeren in 2018. Daarbij moet ook nog worden aangetekend dat de 21-jarige Nederlander vroeg in de allesbepalende tijdtraining in Bahrein in de muur stond en de Monegaskische kwalificatie in zijn geheel moest overslaan.

Ricciardo wil niet onder stoelen of banken steken dat hij het lastig heeft en gunt zijn teammaat bovendien alle lof. "Max doet het dit jaar gewoon heel erg goed", erkent de Australiër. "Maar hij heeft echt geen grotere ballen dan ik!"

“Vorig jaar had ik moeite met de kwalificatie, ik dacht aan het begin van dit jaar dat ik die problemen te boven was gekomen", analyseert Ricciardo. "Ik heb nog niet álles uit de wagen kunnen halen – of Max is gewoon heel veel beter geworden, ik weet het niet. Bij mij zit er echter nog meer in het vat. Eerlijk, ik gun Max de eer, hij doet het heel erg goed de laatste tijd, maar hij heeft niet zozeer grotere ballen dan dat ik heb in het bochtenwerk, ofzo!

Ricciardo steekt zijn hand in eigen boezem. "We zijn zelf een beetje de mist in gegaan. Na sommige kwalificaties denk ik weleens ‘shit, ik had wat anders moeten doen’, veel dingen zien we pas naderhand. Ik zou zelf wat pro-actiever willen zijn. Meestal snap ik het wel, maar dan is het al te laat. Waarschijnlijk hoort dat bij het leerproces. Max staat er duidelijk beter voor dan ik."

In 2018 reed Ricciardo eenmaal naar de poleposition, dat was in Monaco. Ook in Bahrein stond hij zoals bovengenoemd voor Verstappen na de kwalificatie, iets wat ook het geval was in Azerbeidzjan. In de overige kwalificatiesessies eindigde Verstappen voor Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen