Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Max heeft geen grotere ballen dan ik heb"

In het onderlinge kwalificatieduel staat het inmiddels maar liefst 14-3: Max Verstappen was in slechts drie gevallen langzamer dan Daniel Ricciardo, wat betreft kwalificeren in 2018. Daarbij moet ook nog worden aangetekend dat de 21-jarige Nederlander vroeg in de allesbepalende tijdtraining in Bahrein in de muur stond en de Monegaskische kwalificatie in zijn geheel moest overslaan.

Ricciardo wil niet onder stoelen of banken steken dat hij het lastig heeft en gunt zijn teammaat bovendien alle lof. "Max doet het dit jaar gewoon heel erg goed", erkent de Australiër. "Maar hij heeft echt geen grotere ballen dan ik!"

“Vorig jaar had ik moeite met de kwalificatie, ik dacht aan het begin van dit jaar dat ik die problemen te boven was gekomen", analyseert Ricciardo. "Ik heb nog niet álles uit de wagen kunnen halen – of Max is gewoon heel veel beter geworden, ik weet het niet. Bij mij zit er echter nog meer in het vat. Eerlijk, ik gun Max de eer, hij doet het heel erg goed de laatste tijd, maar hij heeft niet zozeer grotere ballen dan dat ik heb in het bochtenwerk, ofzo! Ricciardo steekt zijn hand in eigen boezem. "We zijn zelf een beetje de mist in gegaan. Na sommige kwalificaties denk ik weleens ‘shit, ik had wat anders moeten doen’, veel dingen zien we pas naderhand. Ik zou zelf wat pro-actiever willen zijn. Meestal snap ik het wel, maar dan is het al te laat. Waarschijnlijk hoort dat bij het leerproces. Max staat er duidelijk beter voor dan ik." In 2018 reed Ricciardo eenmaal naar de poleposition, dat was in Monaco. Ook in Bahrein stond hij zoals bovengenoemd voor Verstappen na de kwalificatie, iets wat ook het geval was in Azerbeidzjan. In de overige kwalificatiesessies eindigde Verstappen voor Ricciardo.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"