Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Max Verstappen rijdt briljant'

Voor het eerst in jaren moet Daniel Ricciardo weer echt zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot. Max Verstappen is eigenlijk al het hele seizoen sneller en de AustraliËr zoekt niet naar excuses.

Daniel Ricciardo staat te boek als een eerlijke kerel en erkent dat hij het dit seizoen vaak moet afleggen tegen Max Verstappen. " Ik ben niet op zoek naar een excuus. Max rijdt gewoon briljant dit seizoen en weet het maximale uit onze auto te halen in iedere race." In het onderlinge kwalificatieduel staat het 12-6 in het voordeel van Verstappen.

Desondanks staat Ricciardo nog altijd ruim voor Verstappen in de WK-stand. De Australiër is daar eerlijk over. " Dat is mooi, maar Max heeft dit seizoen erg veel pech gehad. Vraag me niet waarom. Ik heb het daar ook met de engineers binnen het team over gehad, maar hij kan er niets aan doen. Het is niet dat Max te wild is en teveel vraagt van zijn materiaal. Het is pure pech." De pechvogel binnen Red Bull is de afgelopen races bij Ricciardo geland. In Amerika en Mexico viel Daniel al vroeg in de race uit met motorproblemen. Voor de GP van Brazilië wacht een nieuwe inhaalrace na een gridstraf. Verstappen viel tot dusver zeven keer uit, waarbij hij in vier gevallen op podiumkoers lag. Ricciardo kende tot dusver vijf uitvalbeurten.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin