Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Max Verstappen was te gretig'

Daniel Ricciardo vindt dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Bahrein iets te gretig was toen hij probeerde Lewis Hamilton in te halen. Wat de Australiër betreft was die plek al zo goed als zeker voor de Nederlander.

"Max had zijn actie al bijna afgerond, dus ik denk niet dat hij nog helemaal naar de kerbs hoefde te sturen. Hij zou Lewis Hamilton hoe dan ook voor zijn gebleven. Hij was gewoon iets te gretig, maar de actie verdiende zeker geen straf." Ricciardo kan de frustratie die Hamilton in niet mis te verstane woorden uitte, wel begrijpen. Mensen die zeggen dat Hamilton van zijn gas had moeten gaan, hebben het volgens Ricciardo mis.

"Hamilton zit op dat moment gewoon daar. Mensen roepen dat hij van het gas had moeten gaan of uit had moeten wijken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Max had hem hoe dan ook gepakt, want Hamilton had nooit voldoende snelheid mee kunnen nemen door de volgende bocht." Het incident doet Daniel Ricciardo denken aan zijn aanvaring met Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2015. Bij het uitkomen van de eerste bocht stuurde Rosberg naar de buitenkant van de bocht, waar de voorvleugel van Daniel Ricciardo nog zat. "Toen bleef Rosberg ook maar komen, terwijl ik al helemaal aan de buitenkant zat en dus nergens heen kon."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"