© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Misschien niet aardig genoeg geweest voor mijn auto'

12 jul. 2018 17:30 Jan van der Burgt 3 reacties
Daniel Ricciardo scoorde slechts 22 punten in de laatste drie races. De Australiër kende de nodige pech en wist ook niet altijd de snelheid in de RB14 te vinden. Hij zoekt naar een verklaring.

"Misschien ben ik de laatste tijd niet lief genoeg geweest voor mijn wagentje", zo grapt Daniel Ricciardo in gesprek met Motorsport-Magazin.com. "Ik kijk er naar uit haar nu een weekendje niet te zien, zodat we allebei even na kunnen denken en tot rust kunnen komen, om vervolgens in Duitsland sterker terug te komen."

In Frankrijk raakte de voorvleugel van Ricciardo tijdens de race beschadigd, in Oostenrijk viel hij uit met technische problemen en op Silverstone weigerde zijn DRS-systeem dienst. Nee, Ricciardo had het geluk niet aan zijn zijde.

Ondanks pech werd hij echter ook op snelheid geklopt door Max Verstappen. Ricciardo zou Ricciardo niet zijn als hij daar niet ook een verklaring voor zou hebben: "Ik deed het met opzet wat rustiger aan om Ferrari en Mercedes opnieuw aan het denken te zetten."

Ricciardo lijkt de suggestie te wekken dat Ferrari en Mercedes hem niet willen hebben omdat hij een te grote bedreiging zou zijn voor Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Bij een gebrek aan reële opties blijft Daniel Ricciardo daarom naar verluidt gewoon bij Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen