Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Misschien niet aardig genoeg geweest voor mijn auto'

Daniel Ricciardo scoorde slechts 22 punten in de laatste drie races. De Australiër kende de nodige pech en wist ook niet altijd de snelheid in de RB14 te vinden. Hij zoekt naar een verklaring.

"Misschien ben ik de laatste tijd niet lief genoeg geweest voor mijn wagentje", zo grapt Daniel Ricciardo in gesprek met Motorsport-Magazin.com. "Ik kijk er naar uit haar nu een weekendje niet te zien, zodat we allebei even na kunnen denken en tot rust kunnen komen, om vervolgens in Duitsland sterker terug te komen." In Frankrijk raakte de voorvleugel van Ricciardo tijdens de race beschadigd, in Oostenrijk viel hij uit met technische problemen en op Silverstone weigerde zijn DRS-systeem dienst. Nee, Ricciardo had het geluk niet aan zijn zijde.

Ondanks pech werd hij echter ook op snelheid geklopt door Max Verstappen. Ricciardo zou Ricciardo niet zijn als hij daar niet ook een verklaring voor zou hebben: "Ik deed het met opzet wat rustiger aan om Ferrari en Mercedes opnieuw aan het denken te zetten." Ricciardo lijkt de suggestie te wekken dat Ferrari en Mercedes hem niet willen hebben omdat hij een te grote bedreiging zou zijn voor Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Bij een gebrek aan reële opties blijft Daniel Ricciardo daarom naar verluidt gewoon bij Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi