Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Ricciardo moet Verstappen verslaan, dan pas dromen over toekomst’

Volgens Mark Webber zou landgenoot Daniel Ricciardo er goed aan doen zich in eerste instantie te richten op het verslaan van Max Verstappen, in plaats van nu al te dromen over een droomtransfer.

Daniel Ricciardo benadrukte vorige week dat zijn volgende contract hem in staat moet stellen om mee te vechten om de wereldtitel, bij welk team dat ook mag zijn. Volgens Mark Webber loopt zijn landgenoot daarmee iets te veel op de zaken vooruit. "Hij moet binnen Red Bull eerst maar eens Max Verstappen zien te verslaan en dan naar de opties kijken die hem voor volgend jaar geboden worden" , aldus Ricciardo's voorganger bij Red Bull in gesprek met Autosport .

"Daniel weet dat ook heus wel" , vervolgt Webber. "Hij zal zich het eerste half jaar enkel op het gevecht met Max moeten focussen en dan eens om zich heen gaan kijken." "Mercedes zal tot die tijd bijvoorbeeld ook Valtteri Bottas willen beoordelen in zijn tweede seizoen bij dat team, dus die hebben echt geen haast om het rijdersduo voor 2019 vast te leggen." Webber sluit ook niet uit dat Ricciardo zijn verblijf bij Red Bull verlengt: "Als hij in staat is Max Verstappen te slaan, en als Red Bull hem een winnende auto kan geven, zie ik geen reden voor hem om te vertrekken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"