Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo ontsnapt aan gridstraf na onhandige overtreding in Miami

Daniel Ricciardo heeft de woede van de wedstrijdleider op de hals gehaald door zich niet aan de regels te houden na afloop van de derde vrije training in Miami. Hij krijgt echter alleen een reprimande.

Ricciardo crazy eyes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na afloop van de vrije trainingen mogen de Formule 1-coureurs op het rechte stuk proefstarts maken. Daarbij moeten ze zich wel aan een aantal regels houden. Daniel Ricciardo lapte een van die regels aan zijn laars.

De Australiër voerde zijn proefstart namelijk uit terwijl er voor hem nog andere coureurs op de baan stonden te wachten, die ook op het punt stonden hun proefstart te maken.

Dat is ten strengste verboden, zoals de wedstrijdleider Niels Wittich ook benadrukt in zijn notities. Artikel 11.2 zegt namelijk het volgende: "Onder geen beding mag een coureur een proefstart maken als er voor hem nog een andere auto stationair draait aan dezelfde kant van de grid."

"Alle coureurs moeten zo ver mogelijk naar voren op de grid komen om hun proefstart te maken. Waar nodig moet een coureur wachten totdat de coureurs voor hem hun proefstart hebben uitgevoerd."

Ricciardo moest naar de stewards om zich te verantwoorden. Hij kreeg uiteindelijk een reprimande.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken