Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo na zware race: "We hebben wat gemist"

Daniel Ricciardo had een lastig weekend op het circuit van Spa Francorchamps. De AlphaTauri-coureur moet een finishpositie achter zijn teamgenoot dulden.

De Grand Prix van België ging niet volgens wens voor de relatief nieuwe AlphaTauri-coureur. Tijdens de sprintrace wist Ricciardo wel naar de tiende plek te rijden, maar alleen de top acht krijgt tijdens een sprint WK-punten toegekend. De race op zondag ving hij op de negentiende plaats, als laatste van de grid (Nico Hulkenberg startte vanuit de pits) aan. Wat Ricciardo tijdens zijn debuutrace voor AlphaTauri lukte, namelijk voor zijn teamgenoot finishen, is hem tijdens de Grand Prix van België niet gelukt. Hij finishte op de zestiende plek, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda op de tiende plek het laatste puntje binnenhaalde. De goedlachse Australiër was na het einde van de race vanzelfsprekend ook minder tevreden dan tijdens de Grand Prix van Hongarije. "Om eerlijk te zijn voelde ik me nogal beperkt vandaag. Op het gebied van snelheid, zelfs in de vrije lucht, hebben we het erg moeilijk. Als ik de voorkant van de auto op hoge snelheid door de middelste sector probeerde te krijgen ging ik glijden", zo liet hij aan de media, inclusief RacingNews365 weten.

Banden niet in optima forma

Het probleem lag vooral aan de banden, en Ricciardo heeft het gevoel dat de AlphaTauri daar meer moeite mee had dan de rest van het veld. "Ik denk niet dat we de banden aan de praat kregen, we konden niet genoeg grip produceerden, waardoor ik ging glijden en de banden snel oververhit raakten. Volgens mij wisten we de piek er niet uit te halen. Dat is waarschijnlijk wat we natuurlijk moeten begrijpen, waar is het misgegaan, maar voor de rest, met het weinige grip, en vooral de regen het hele weekend, voelde de baan 'groen' (geen grip) aan. Daarnaast wisten we in schone lucht ons niet los te maken van de rest, dat lukte ons gewoon niet. Het voelde alsof zij eerder meer uit hun banden wisten te halen. Dit heeft waarschijnlijk allemaal meegespeeld." Er was een moment in de race dat het racetempo van de AlphaTauri-bolide weer verbeterde. "Toen het veld zich een beetje gevestigd had ik kreeg ik een wat beter tempo, alleen zat ik vast achter de rest en we weten dat dat ook niet goed voor de banden is." De 34-jarige coureur geeft toe dat een gebrek aan kennis van de auto van zijn kant meegespeeld heeft: "Waarschijnlijk een beetje, maar ik heb ook het gevoel dat we wat gemist hebben dit weekend, dus het is een beetje van beide." Geen gemakkelijk weekend dus voor de nieuwe AlphaTauri-coureur. Desondanks heeft hij genoeg motivatie om de problemen van de GP van België te analyseren. "Het was een beetje een zware race. Maar ik ben erop gebrand om weer de baan op te gaan en te kijken wat we hiervan kunnen leren. Ik ben blij dat ik weer een raceafstand heb kunnen afleggen. Er is veel om te leren, veel feedback naar het team. Ik wil ook niet te ontmoedigd zijn, dit (de race) was onze enige droge sessie dit weekend. Dus het zou aan iets simpels als de set-up kunnen liggen. Dat we de verkeerde kant opgegaan zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"