Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ricciardo naast Verstappen bij Red Bull? "Hij kan niet wat Perez nu doet"

David Coulthard is meer dan tevreden over de zaken binnen Red Bull, zijn voormalige werkgever. Naast 'machine' Max Verstappen is Sergio Perez goed bezig en daardoor is een switch met Daniel Ricciardo ook niet nodig, aldus Coulthard.

Red Bull kan na de eerste vijf races in 2023 zeker niet klagen. Met vijf overwinningen en bijna het maximale aantal punten kende het team van Max Verstappen en Sergio Perez haar beste seizoensstart ooit in de Formule 1. Intern zullen de coureurs ondertussen kijken naar de coureurstitel: maakt Perez kans tegen de tweevoudig wereldkampioen?

Een kans is er volgens David Coulthard zeker, maar makkelijk wordt het niet. "We hebben een generatie coureurs van midden twintig die het de komende tien jaar gaan uitvechten en iedereen met een goede auto heeft een kans om Max uit te dagen, maar in hetzelfde team? Dat vergt een bovenmenselijke inspanning, want Max is op dit moment een machine", aldus de voormalig Red Bull-rijder in deFormula For Succes podcast.

"Hij is van jongs af aan klaargestoomd voor het circuit. Beide ouders zijn racers geweest en hij heeft een sterke wil en is meer dan capabel."

Ricciardo naast Verstappen

Podcastgast Eddie Jordan evalueert met Coulthard het seizoen van Perez en is tevreden over zijn prestaties. Een vervanger is volgens hem totaal niet nodig zegt hij, wijzend naar Daniel Ricciardo als derde coureur van Red Bull. "Ik heb dit al een aantal keer besproken en ik denk dat Ricciardo niet kan doen wat Checo nu aan het doen is.

"We hebben gezien wat Daniel vroeger heeft gedaan en hoeveel we hem graag mogen - hij is een fantastisch persoon - doet Checo het op dit moment fantastisch", aldus Jordan.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi