Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ricciardo neemt het op tegen MotoGP-legende in ongebruikelijke arena

Achtvoudig Grand Prix-winnaar Daniel Ricciardo en zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez verruilden wielen voor zeilen met het Alinghi Red Bull Racing America's Cup-team.

Ricciardo Marquez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo en Marc Marquez gingen dit weekend voor de Grand Prix van Spanje de strijd met elkaar aan. De F1-coureur en de zesvoudig MotoGP-kampioen verruilden het asfalt voor het water en namen het tegen elkaar op in high-speed zeilen met het America's Cup-team Alinghi Red Bull Racing.

Het tweetal ging naar de kust van Barcelona en kreeg de kans om te ervaren hoe het is om te racen op AC40-jachten, waarbij snelheden van bijna 90 km/u werden bereikt. De F1 won het uiteindelijk van de MotoGP, waarbij Ricciardo Marquez versloeg, die de ervaring beschreef.

"De snelheid is compleet anders. Misschien is het in kilometers per uur langzamer, maar het gevoel van de snelheid was superhoog", aldus de Spaanse motorcoureur. "Als je erin zit, heb je niet het gevoel dat je vliegt. Maar toen zag ik de boot van Daniel naast ons vliegen en realiseerde ik me dat ik dat ook deed. We waren super soepel aan het foilen."

Ricciardo richtte zich ondertussen op de aerodynamische raakvlakken tussen boten en auto's en voegde daaraan toe: "De manier waarop deze boten zijn gebouwd en de structuur voelt heel erg als de cockpit van een Formule 1-auto.  Ze zijn supergevoelig voor de wind, dus de aerodynamica heeft ook wat raakvlakken. Het lijkt veel op wat wij doen, met kleine bewegingen en alles heeft veel finesse nodig."

Bekijk hieronder de spectaculaire beelden!

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'