Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo niet helemaal zonder ongemak achter het Formule 1-stuur

Daniel Ricciardo rijdt dit weekend zijn tweede Formule 1-weekend na zijn comeback na zijn handblessure. Is hij het weekend in Austin wat dat betreft zonder kleerscheuren doorgekomen? Ja, soort van althans.

Ricciardo US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo keerde tijdens de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten een week geleden voor het eerst sinds zijn blessure terug achter het stuur van de AlphaTauri-cockpit. Qua resultaat was het weekend niet om over naar huis te schrijven, onder andere door schade, maar hoe voelde hij zich tijdens en na de races fysiek? Hoe ging het met 'de schade' aan zijn hand?

Ricciardo geeft ten overstaan van onder andere RacingNews365 antwoord: "Nou, gelukkig gebruik ik mijn pink niet zoveel. Af en toe moet ik de pink even van het stuur afhalen, maar ook als je pusht kom je daar nog wel mee weg, dus al met al ging het niet zo verkeerd."

De echte hinder zat hem wat meer in het feit dat de hand en de pols een trainingsachterstand hadden: "Het is meer dat het nog wat ontbreekt aan kracht in de pols. Door minder te trainen verlies je wat van de controle daarover, en daardoor kwam die hand wat vermoeid uit de strijd."

Niks waar hij zich zorgen over maakt, overigens: "Het is ook weer niet dat hij verkrampt was en dat ik moest overwegen te stoppen, maar wellicht dat ik in de wiel-aan-wiel gevechten wel zoiets had van 'ik moet die gasten nu zeker niet zien te raken'.

"Ik was wat voorzichtig, maar uiteindelijk zonder echte aanleiding. Ik klapte af en toe bijvoorbeeld ook wat harder over de kerbstones, maar daarbij hield de pols zich goed. Dus ik ben blij dat ik die comeback af heb kunnen vinken. Afgelopen weekend mocht het al geen excuus meer zijn en nu is het al helemaal geen issue meer."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel