Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Nieuwe regels bandenwarmers hebben behoorlijk wat impact"

Niet iedereen is fan van de nieuwe banden in de Formule 1 en de nieuwe regels over het gebruik van bandenwarmers. Daniel Ricciardo vraagt zich zelfs hardop af of die nieuwe regels gehandhaafd moeten blijven.

Dit Formule 1-seizoen mogen de achterbanden van de Formule 1-auto's nog maar opgewarmd worden tot tachtig graden Celsius, terwijl ze vroeger tot honderd graden opgewarmd mochten worden. De gevolgen van die regelveranderingen zijn volgens Renault-coureur Daniel Ricciardo niet gering.

"Met name op een koude baan genereren die koudere achterbanden veel minder grip dan voorheen. Ik weet niet of dat iets is wat nog teruggedraaid kan worden, want het heeft een behoorlijke impact, al moet ik daar wel aan toe voegen dat het effect ook afhangt van welke compound er onder de auto ligt." Lewis Hamilton gaf eerder aan dat hij de banden , los van de nieuwe regels omtrent de bandenwarmers, geen vooruitgang vindt ten opzichte van 2018. Ricciardo wil zover nog niet gaan in zijn bewoordingen: "Het kan zijn dat dat zo is, maar ik daar voor mezelf nog niet helemaal uit", aldus de Australiër in gesprek met RacingNews365 . Met medewerking van Joe van Burik en René Oudman.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"