© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo noemt gat naar Mercedes en Ferrari 'vrij groot'

06 jul. 2018 18:17 René Oudman 0 reacties
Zijn teammaat Max Verstappen kwam amper tot rijden toe op de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië, maar Red Bull-rijder Daniel Ricciardo wist de nodige kilometers af te leggen. De Australiër besloot uiteindelijk op een vijfde plaats, ruim achter beide Ferrari's en beide Mercedessen.

Met een kwik dat in de middag richting de dertig graden Celsius jaagde, was het op Silverstone bijzonder warm te noemen. On-Engels warm, zelfs. "Australiërs zoals ik zijn dit soort temperaturen gewend, maar de Engelsen niet!", grapt Ricciardo na afloop van de tweede oefensessie. "Normaal gesproken neem ik mijn winterjas mee naar Silverstone, maar die kon ik vanochtend laten liggen."

Het verschil tussen leider Sebastian Vettel en Ricciardo bedroeg na anderhalf uur trainen uiteindelijk meer dan acht tienden van eens seconde. Een lichtjaar, in Formule 1-termen. "Het gat met de Ferrari's en de Mercedessen is inderdaad vrij groot", erkent Ricciardo. "Morgen (zaterdag, red.) gaan we alles op alles zetten om onze mogelijkheden optimaal te benutten."

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar heeft bewaart goede herinneringen aan het circuit van Silverstone. Zo mocht Ricciardo er in 2011 zijn Formule 1-debuut maken, verraste hij twee jaar later door zijn Toro Rosso op startplaats vijf te zetten en wist hij vorig jaar veertien tegenstanders in te halen tijdens een jacht die hem op P5 deed belanden. Het podium wist Ricciardo in Groot-Brittannië nog niet te bereiken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen