© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo noemt Max Verstappen sterkste teamgenoot uit carrière

22 sep. 2017 11:53 Ruud Dimmers 0 reacties
De beide Red Bull coureurs kunnen het uitstekend met elkaar vinden, maar zijn tevens elkaars grootste concurrenten. Daniel Ricciardo heeft zijn handen vol aan de 19-jarige Max Verstappen.

Daniel Ricciardo wordt door Max Verstappen uitgedaagd

In een interview met Channel 4 F1 wordt de Red Bull coureur gevraagd of Max Verstappen voor hem de meest uitdagende teamgenoot is. De Australiër beaamt dat.

"Ja, naar mijn mening wel", ondanks dat Ricciardo het ook moest opnemen bij Red Bull tegen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

"Ik wil Sebastian Vettel daarmee niet tekort doen. Hij was en is een geweldige coureur, maar ik heb het meeste moeite om Max te verslaan als teamgenoot. Hopelijk zegt Max ook hetzelfde over mij!", vertelt Ricciardo met een grote glimlach.

Red Bull speelt dit seizoen geen rol in de wereldtitelstrijd tot onvrede van Ricciardo en Verstappen. Daniel heeft de afgelopen jaren wel geleerd om met deze teleurstelling om te gaan.

"Voor mij is het niets nieuws. Ik wil niet zeggen dat het ooit gaat wennen, maar ik heb het al in eerdere jaren meegemaakt. Hierdoor kan ik er beter mee omgaan en probeer ik er het beste van te maken."

Het contract van Ricciardo loopt eind 2018 af. Waar zijn toekomst ligt weet hij nog niet, maar zijn wens is om in 2019 een winnende auto te hebben.

"Ik wil natuurlijk strijden om de wereldtitel, maar kan niet zo maar tijdens een raceweekend in een Mercedes of Ferrari springen. Het is aan mij om het maximale uit de auto te halen en maximaal te presteren. Daar ben ik voor mij gevoel goed in geslaagd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen