Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo noemt Max Verstappen sterkste teamgenoot uit carrière

De beide Red Bull coureurs kunnen het uitstekend met elkaar vinden, maar zijn tevens elkaars grootste concurrenten. Daniel Ricciardo heeft zijn handen vol aan de 19-jarige Max Verstappen.

In een interview met Channel 4 F1 wordt de Red Bull coureur gevraagd of Max Verstappen voor hem de meest uitdagende teamgenoot is. De Australiër beaamt dat. " Ja, naar mijn mening wel", ondanks dat Ricciardo het ook moest opnemen bij Red Bull tegen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. " Ik wil Sebastian Vettel daarmee niet tekort doen. Hij was en is een geweldige coureur, maar ik heb het meeste moeite om Max te verslaan als teamgenoot. Hopelijk zegt Max ook hetzelfde over mij!", vertelt Ricciardo met een grote glimlach.

Red Bull speelt dit seizoen geen rol in de wereldtitelstrijd tot onvrede van Ricciardo en Verstappen. Daniel heeft de afgelopen jaren wel geleerd om met deze teleurstelling om te gaan. " Voor mij is het niets nieuws. Ik wil niet zeggen dat het ooit gaat wennen, maar ik heb het al in eerdere jaren meegemaakt. Hierdoor kan ik er beter mee omgaan en probeer ik er het beste van te maken." Het contract van Ricciardo loopt eind 2018 af. Waar zijn toekomst ligt weet hij nog niet, maar zijn wens is om in 2019 een winnende auto te hebben. " Ik wil natuurlijk strijden om de wereldtitel, maar kan niet zo maar tijdens een raceweekend in een Mercedes of Ferrari springen. Het is aan mij om het maximale uit de auto te halen en maximaal te presteren. Daar ben ik voor mij gevoel goed in geslaagd."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden