Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo nog niet 100 procent ondanks 'beste weekend tot nu toe'

Daniel Ricciardo kende een prima resultaat in de Verenigde Staten. De Australiër kwam als vijfde over de finish en krijgt dan ook complimenten van zijn teambaas. Al geeft Ricciardo zelf toe nog niet 100 procent te zijn.

In het begin van het jaar werd Daniel Ricciardo bijna elk weekend verslagen door teamgenoot Lando Norris. De laatste paar races lijkt de Australiër echter iets beter in zijn vel te zitten. Ricciardo wist in Austin zijn teamgenoot zowel in de kwalificatie als in de race te verslaan. De McLaren-coureur is dan ook blij met zijn weekend, maar geeft ook toe dat er nog verbetering in zit. "Het was zeker een beter weekend, het was een soepeler weekend, maar er zijn ook nog dingen die ik zeker beter kan doen", wordt Ricciardo geciteerd door Sky Sports . " Ik weet dat ik sommige dingen beter kan en ik maak soms nog een foutje. Ik haal nog niet altijd alles uit de auto, maar het komt eraan en het duurt gewoon nog even" legt de Australiër uit. De McLaren-coureur krijgt bijval van zijn teambaas. "Het was zeker een heel soepel weekend van Daniel", zegt Andreas Seidl tegen onder meer RacingNews365 .

Ricciardo's beste weekend tot nu toe

"Ik denk dat het samen met Monza zijn beste weekend was bij ons. Misschien is het zelfs wel zijn beste weekend tot nu toe", gaat de Duitser verder. "Het is opnieuw een bevestiging dat hij sinds de zomerstop voortdurend beter wordt en zich meer comfortabel voelt in de auto. Dat is goed, dat is bemoedigend." De teambaas denkt dan ook dat we het beste van Ricciardo nog niet hebben gezien. "Hij raakt meer en meer gewend aan de auto omdat hij er langer inzit. Hij rijdt er nu langer mee dus ik denk dat het vanzelfsprekend is dat we nog niet alles van hem hebben gezien." "Dat is hoopgevend, maar het was nog steeds een goed weekend van hem in Austin. Hij reed heel goed in de race en liet zien waarom ik hem graag naar McLaren wilde halen", aldus Seidl.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024