© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo ontloopt gridstraf voor GP Hongarije

25 jul. 2018 08:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Red Bull en Renault vlogen elkaar gisteren wederom verbaal in de haren. Volgens Red Bull weigerde de motorleverancier om een nieuwe motor te steken bij Ricciardo nadat op zaterdag nagenoeg alle componenten gewisseld waren. Het einde van de race haalde Daniel niet na een probleem met zijn krachtbron, maar een gridstraf in Hongarije is onwaarschijnlijk.

Het uitvallen tijdens de Grand Prix van Duitsland werd veroorzaak door een probleem met de verbrandingsmotor. Ricciardo viel daarmee voor de tweede keer in drie races uit met motorische problemen. Een woordvoerder van Red Bull laat aan BBC weten dat het geen gridstraf verwacht op de Hungaroring, het circuit waarop er volop kansen liggen op succes voor het team.

Mocht de verbrandingsmotor vervangen worden dan wisselt Ricciardo naar zijn derde en laatste exemplaar. Wel op een ongelukkig moment aangezien bij de Grand Prix van België de Renault-upgrade volgt. In Duitsland incasseerde de Australiër een tactische gridstraf om ervoor te zorgen dat hij tijdens de Hongaarse F1-race kan strijden voor de pole en zege.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen