Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo op scherp: Mogelijk nieuwe ES-unit in China

Red Bull-teambaas Christian Horner is niet blij met de falende accu's van Renault. Al vanaf de wintertests zijn er problemen met de Energy Store van de powerunit.

Tijdens de wintertests werden alle door Renault aangedreven teams getroffen met problemen. Koploper daarbij was het team van McLaren dat diverse malen zonder duidelijke oorzaak stilviel op het circuit in Barcelona. Hetzelfde overkwam Daniel Ricciardo tijdens de GP van Bahrein. In de tweede ronde viel de power van het elektrische systeem weg en moest de Australiër zijn RB14 langs de baan parkeren. Hierdoor moet hij mogelijk in de derde race al naar een nieuw Energy Store wisselen. Zijn tweede en laatste van dit seizoen.

"We kunnen nu nog niet met zekerheid zeggen of dit de veroorzaker van al het kwaad is. Als dat de reden is, dan is dat al de tweede keer dat het ons overkomt dit jaar", aldus een geïrriteerde Horner tegenover Motorsport-Total. Coureurs hebben slechts twee Energy Stores beschikbaar voor 21 races. Mocht Ricciardo in China daadwerkelijk al aan zijn tweede en laatste unit beginnen, dan is een gridstraf niet te vermijden later dit seizoen. Het systeem is niet gemaakt om liefst 19 races mee te gaan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'