Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo over hét telefoontje van Marko: "Eens luisteren wat hij te zeggen heeft"

Afgelopen week werd duidelijk dat Daniel Ricciardo het stoeltje bij Nyck de Vries over zou gaan nemen bij AlphaTauri. Hoe ging dat telefoongesprek met Helmut Marko?

De Red Bull-familie is bepaald geen vreemde omgeving voor Daniel Ricciardo. Het merendeel van zijn F1- en autosportcarrière bracht hij door met de logo's van de energiedrankjesfabrikant op zijn kleren. Als zodanig had hij ook al heel veel telefoontjes gekregen van Helmut Marko. Maar ook deze week verscheen de naam van de Oostenrijker dus op zijn scherm. Als in een interview met F1 gevraagd wordt wat er op dat moment door hem heen ging, verschijnt er een grote lach op het gezicht van de Australiër. "Ik had zoiets van 'okay, maar eens zien wat hij te zeggen heeft'. Meestal is dat het beste. Je probeert je voor te bereiden, 'wat als hij me dit vraagt, wat als hij me dat vraagt?'. Maar ik wilde graag luisteren wat hij te zeggen had." Toen het hoge woord eruit was, hoefde Ricciardo naar eigen zeggen geen moment na te denken. Ruimte voor twijfel was er helemaal niet: "Ik hoefde er niet over na te denken. Nu ik terug ben in deze familie, heb ik het idee dat ik alles weer opnieuw beleef." "Dit soort telefoontjes, daar werden we altijd al mee geconfronteerd, maar het leed geen twijfel dat ik ja zou zeggen. Het was meer dat ik begon te beseffen dat het moment daar was en nog vrij snel ook."

De liefde is terug

Ricciardo was de liefde voor de sport een beetje kwijtgeraakt en daarmee ook het ultieme commitment: "En als je actief bent in een sport waarin alleen 100% vertrouwen en commitment genoeg is en dat wat begint weg te vallen, valt ook het plezier deels weg." Maar de Australiër verzekert eenieder dat die liefde weer terug is. De terugkeer bij Red Bull heeft hem daarbij geholpen: "Toen ik daar weer binnen liep, was dat op een positieve manier overweldigend. Ook ik vroeg me af of ik nog de oude was, maar na een aantal sessies in de simulator hervond die oude 'ik'." De ultieme test kwam tijdens de bandentest op Silverstone, maar ook dat verliep naar eigen zeggen meer dan goed: "Het voelde vertrouwd. De eerste ronde dacht ik nog wel 'oh, maar dit gaat wel heel hard', maar na enkele minuten wilde ik gewoon harder en harder gaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"