Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo over Red Bull-teamgenoot Vettel: "Hij maakte het me totaal niet lastig"

Toen Daniel Ricciardo in 2014 de overstap maakte van Toro Rosso naar Red Bull werd hij de teamgenoot van regerend viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Toch rekende hij naar eigen zeggen redelijk eenvoudig af met de Duitser.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"In zekere zin was 2014 voor mij een eenvoudig jaar", zo blikt Daniel Ricciardo met Motorsport-Total terug op het jaar waarin hij Sebastian Vettel als teamgenoot had bij Red Bull.

"Ik voelde geen druk. Ik kreeg de kans om voor Red Bull te rijden. In het slechtste geval zou men zeggen dat het geen schande was om van een viervoudig kampioen te verliezen, maar voor hetzelfde geld zou men onder de indruk zijn van het feit dat ik wél tegen hem was opgewassen", vervolgt de goedlachse Australiër, die in staat was Vettel met regelmaat te verslaan, waar de Duitser in zijn ogen goed mee omging.

"Hij gaf wat dat betreft geen krimp, terwijl ik wel had gedacht dat dat meer met hem zou doen. We hadden echter een goede relatie en vandaag de dag is er nog altijd sprake van wederzijds respect tussen ons."

Ricciardo, die aangeeft dat hij vooral van Vettel wilde leren hoe je zoveel titels op rij kunt winnen, erkent dat hij nooit tegen Sebastian opkeek: "Ik heb nooit gedacht dat hij meer was dan ik. Ik vond het vooral cool om tegen hem te rijden, ik heb ervan genoten."

F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"