© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo over Renault-move: "Verandering is verschrikkelijk"

22 nov. 2018 11:30 Ruud Dimmers 3 reacties
Jarenlang was Daniel Ricciardo een 'kind' uit de Red Bull gelederen. De Australiër werd klaargestoomd voor de top van de Formule 1 via Toro Rosso en later Red Bull Racing, maar aan de samenwerking komt eind dit jaar een eind. De overstap naar Renault is een spannende.

"Ik moest naar mijn hart luisteren en moest deze beslissing alleen nemen. Verandering is spannend.. het is verschrikkelijk", vertelt Ricciardo over zijn overstap naar Renault.

Na 100 Grands Prix komt er na zondag een einde aan het avontuur genaamd Red Bull. Vijf seizoenen lang was Ricciardo de teamgenoot van Vettel, Kvyat en Verstappen. In deze seizoenen scoorde hij zeven overwinningen.

Critici vinden de overstap een erg risicovolle, omdat Renault momenteel nog moet knokken met teams als Haas en Force India op een straatlengte achterstand van de topteams.

Ricciardo erkent dat het een erg spannend nieuw hoofdstuk in zijn leven wordt: "Ik weet dat het volgende deel van mijn reis niet altijd makkelijk zal zijn, maar ik moest deze stap maken om mezelf te verbeteren. Het was de volgende stap, het volgende hoofdstuk en een nieuwe uitdaging."

"Volgend jaar rij ik voor Renault en ik ga er met open vizier heen. Niemand heeft een glazen bol of kan de toekomst voorspellen, laat staan het resultaat van mijn keuze."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen