Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo over Renault-move: "Verandering is verschrikkelijk"

Jarenlang was Daniel Ricciardo een 'kind' uit de Red Bull gelederen. De Australiër werd klaargestoomd voor de top van de Formule 1 via Toro Rosso en later Red Bull Racing, maar aan de samenwerking komt eind dit jaar een eind. De overstap naar Renault is een spannende.

"Ik moest naar mijn hart luisteren en moest deze beslissing alleen nemen. Verandering is spannend.. het is verschrikkelijk", vertelt Ricciardo over zijn overstap naar Renault. Na 100 Grands Prix komt er na zondag een einde aan het avontuur genaamd Red Bull. Vijf seizoenen lang was Ricciardo de teamgenoot van Vettel, Kvyat en Verstappen. In deze seizoenen scoorde hij zeven overwinningen.

Critici vinden de overstap een erg risicovolle, omdat Renault momenteel nog moet knokken met teams als Haas en Force India op een straatlengte achterstand van de topteams. Ricciardo erkent dat het een erg spannend nieuw hoofdstuk in zijn leven wordt: "Ik weet dat het volgende deel van mijn reis niet altijd makkelijk zal zijn, maar ik moest deze stap maken om mezelf te verbeteren. Het was de volgende stap, het volgende hoofdstuk en een nieuwe uitdaging." "Volgend jaar rij ik voor Renault en ik ga er met open vizier heen. Niemand heeft een glazen bol of kan de toekomst voorspellen, laat staan het resultaat van mijn keuze."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi