Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo baalt van start GP Mexico: "Daardoor was ik boos op mezelf"

Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas kwamen elkaar tegen in de eerste bocht in de Mexico-stad. De Australiër dacht tijdens de race dat hij de schuldige was van de crash, maar komt daar na het zien van de beelden op terug.

Bottas spin Mexico Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Daniel Ricciardo mocht de Grand Prix van Mexico als zevende startte en hoopte dan ook wat punten te kunnen scoren. Maar na een halve minuut was zijn race eigenlijk al voorbij. De Australiër tikte Bottas aan bij de eerste bocht en verloor daardoor zijn voorvleugel. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Ricciardo terug op de aanvaring met Bottas.

"Ik had een goede start en daardoor zag het er goed uit. Ik dook aan de binnenkant van Perez en ik weet nog dat ik toen op een gegeven moment blokkeerde", zegt de McLaren-coureur. "De volgende zeventig ronden speelde ik het opnieuw af in mijn hoofd en ik dacht dat ik in de bocht blokkeerde en daardoor Valtteri had aangetikt. Daardoor was ik boos op mezelf."

Herhaling gaf Ricciardo ander beeld

Toen de Australiër naderhand de beelden terugkeek was hij echter minder teleurgesteld. "Toen ik de beelden terugkeek, zag ik dat blokkeerde voor de bocht, me herstelde en daarna pas instuurde. Het leek erop dat er gewoon niet genoeg ruimte was", verklaart Ricciardo. De McLaren-coureur weet dan ook niet of dit incident voorkomen had kunnen worden.

"Valtteri stuurde in en verwachtte waarschijnlijk dat hij alle ruimte had, maar toen waren Perez en ik daar. Dus ik geef Valtteri niet echt de schuld; ik ben degene die hem aantikte. Maar als ik naar de beelden kijken dan denk ik eerlijk gezegd dat het iets is wat nou eenmaal gebeurt in de eerste ronde van een race. Misschien was ik wel een beetje te optimistisch", verklaart de Australiër.

'Andere coureurs hadden hetzelfde gedaan'

Ricciardo verwacht dat andere coureurs hetzelfde zouden hebben gedaan. "Het was wel zo'n gat van: als jij er niet voor gaat, dan doet iemand anders het wel en dan trek je aan het kortste eind." De Australiër voelt zich na het zien van de herhaling dan ook iets beter, al is hij nog steeds streng voor zichzelf.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld en ik ben nog steeds streng voor mezelf omdat ik nooit mijn race wil verpesten in de eerste ronde. Maar als het mogelijk is om me beter te voelen, dan voel ik me iets beter na het zien van de beelden. Het was eigenlijk ook maar een klein tikje, maar we weten dat deze auto's niet veel kunnen hebben."

Ook interessant:

Verstappen straft oerdom Mercedes genadeloos af

Verstappen toverde Mexico wederom om tot MAXico, maar gaf Mercedes het niet te makkelijk uit handen? Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade