Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo baalt van start GP Mexico: "Daardoor was ik boos op mezelf"

Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas kwamen elkaar tegen in de eerste bocht in de Mexico-stad. De Australiër dacht tijdens de race dat hij de schuldige was van de crash, maar komt daar na het zien van de beelden op terug.

Daniel Ricciardo mocht de Grand Prix van Mexico als zevende startte en hoopte dan ook wat punten te kunnen scoren. Maar na een halve minuut was zijn race eigenlijk al voorbij. De Australiër tikte Bottas aan bij de eerste bocht en verloor daardoor zijn voorvleugel. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Ricciardo terug op de aanvaring met Bottas. "Ik had een goede start en daardoor zag het er goed uit. Ik dook aan de binnenkant van Perez en ik weet nog dat ik toen op een gegeven moment blokkeerde", zegt de McLaren-coureur. "De volgende zeventig ronden speelde ik het opnieuw af in mijn hoofd en ik dacht dat ik in de bocht blokkeerde en daardoor Valtteri had aangetikt. Daardoor was ik boos op mezelf."

Herhaling gaf Ricciardo ander beeld

Toen de Australiër naderhand de beelden terugkeek was hij echter minder teleurgesteld. "Toen ik de beelden terugkeek, zag ik dat blokkeerde voor de bocht, me herstelde en daarna pas instuurde. Het leek erop dat er gewoon niet genoeg ruimte was", verklaart Ricciardo. De McLaren-coureur weet dan ook niet of dit incident voorkomen had kunnen worden. "Valtteri stuurde in en verwachtte waarschijnlijk dat hij alle ruimte had, maar toen waren Perez en ik daar. Dus ik geef Valtteri niet echt de schuld; ik ben degene die hem aantikte. Maar als ik naar de beelden kijken dan denk ik eerlijk gezegd dat het iets is wat nou eenmaal gebeurt in de eerste ronde van een race. Misschien was ik wel een beetje te optimistisch", verklaart de Australiër.

'Andere coureurs hadden hetzelfde gedaan'

Ricciardo verwacht dat andere coureurs hetzelfde zouden hebben gedaan. "Het was wel zo'n gat van: als jij er niet voor gaat, dan doet iemand anders het wel en dan trek je aan het kortste eind." De Australiër voelt zich na het zien van de herhaling dan ook iets beter, al is hij nog steeds streng voor zichzelf. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld en ik ben nog steeds streng voor mezelf omdat ik nooit mijn race wil verpesten in de eerste ronde. Maar als het mogelijk is om me beter te voelen, dan voel ik me iets beter na het zien van de beelden. Het was eigenlijk ook maar een klein tikje, maar we weten dat deze auto's niet veel kunnen hebben."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein