© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo over uitspraak Verstappen: 'Ik snap waar het vandaan komt'

08 jun. 2018 06:34 Rik Alkema 0 reacties
Daniel Ricciardo is naar eigen zeggen niet verbaasd over de uitspraak van Max Verstappen gisteren tijdens de persconferentie. De Nederlander uitte zijn frustratie nadat een journalist wederom zijn rijstijl in twijfel trok. De teamgenoot van Verstappen zegt best te begrijpen waar de frustratie vandaan komt.

Daniel Ricciardo snapt frustatie Max Verstappen

Max Verstappen was er even helemaal klaar mee tijdens de persconferentie. Op de vraag waarom hij al zoveel ongelukken heeft gemaakt, antwoordde hij dan ook fel: "Ik weet het niet. Eerlijk gezegd ben ik ook helemaal klaar met dat soort vragen. De eerstvolgende die mij weer zo'n vraag stelt geef ik een kopstoot."

Daniel Ricciardo snapt wel waar de frustatie vandaan komt bij Verstappen, zo zei hij in Canada tegen de aanwezige pers.

"Ik snap het wel. Hij ligt momenteel onder een vergrootglas en elk foutje dat hij maakt levert hem alleen maar meer aandacht op", aldus Ricciardo.

"Dat is lastig, maar ik verwacht wel dat hij mentaal sterk genoeg is om hier doorheen te komen. Maar ik begrijp wel waar het vandaan komt."

Aanleiding voor de vragen was de crash van Verstappen in Monaco tijdens de derde vrije training. Door die crash vergooide hij een podiumplaats en wellicht wel de overwinning. Niet alleen tot grote teleurstelling van Verstappen zelf, maar ook die van Ricciardo.

"Ik baalde er van, want ik zag er naar uit om het duel met Max aan te gaan. Het was leuker geweest als we met z'n allen konden vechten en dat Max kon laten zien wat hij in huis had."

Hoewel Ricciardo momenteel, in tegenstelling tot Verstappen, in de positieve flow zit, gaat hij Verstappen niet adviseren.

"Als hij mij iets vraagt zal ik altijd helpen, maar ik ga hem niet begeleiden. Dat is niet mijn taak, maar ik zal wel altijd open en eerlijk zijn", aldus Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen